Rosinboller
Brød og boller

Rosinboller

Rosinboller

Rosinboller – opskrift på lækre store og bløde rosin boller.

De her rosinboller bliver store, lækre og helt bløde. Der bliver 12 boller med rosiner ud af opskriften. Hvis du hellere vil have lidt mindre boller, kan du i stedet lave 14 boller.

Rosinboller kan bruges som fødselsdagsboller, på morgenbordet eller til eftermiddags hygge. Jeg bager næsten hver eneste weekend – enten lørdag eller søndag morgen. Så plejer vi at spise sen morgenmad sammen alle fire, inden vi går i gang med dagen.

Jeg har mange gange bagt bløde lækre teboller. Det her er egentlig den samme opskrift som mine teboller, der er bare tilsat rosiner. Bollerne bliver helt bløde og luftige og med en blank overflade. Jeg har penslet dem med en blanding af æg og mælk.

Rosinbollerne kan godt fryses. Jeg plejer at komme dem i en frysepose med clips på, når de er afkølet. Så er det nemt at tage et par stykker op til morgenmaden eller om eftermiddagen, når drengene er sultne eller har venner på besøg.
Mine børn er altid, når de kommer hjem fra skole – uden undtagelse. Så der får de tit et mellemmåltid bestående af frugt, grønt, boller, knækbrød, yoghurt eller hvad vi nu lige har i skufferne og køleskabet.
I en periode prøvede jeg at holde fast i, at de måtte vente til aftensmaden. Det opgav jeg dog, og jeg synes så længe, at det er mad de spiser (og ikke kun snacks), så er det helt okey.
De plejer begge at have en god appetit og spiser igen både til aftensmad og også senere igen. Vi plejer, at lave sjov med, at vi skal have et ekstra madbudget, når de bliver teenagere ;-)

Prøv også:
Teboller – uden rosiner. De kan også bruges som luftige fødselsdagsboller.

Rosin boller
Hjemmebagte rosinboller

Rosinboller

Antal 12 stk.

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 50 g gær
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 700 g hvedemel
  • 0,5 tsk. salt
  • 50 g smeltet smør
  • 150 g rosiner

Til pensling

  • 1 æg
  • 1 spsk. mælk

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker.
    Rør igen og kom derefter æggene i.
    Tilsæt melet lidt af gangen imens dejen røres sammen. Kom salt i og smelt smørret inden det hældes langsomt i dejen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at røre dejen sammen med. Smørret skal hældes i ganske langsomt imens dejen røres på lav hastighed. Du kan også lave dejen uden en køkkenmaskine, men du skal være opmærksom på, at dejen skal røres grundigt.
    Når alt smørret er kommet i og dejen er rørt sammen, sætter du køkkenmaskinen på højere hastighed indtil dejen er helt blød og ensartet. Kom rosinerne i til sidst og rør et par ekstra omgange så de bliver godt fordelt i dejen.
    Kom et viskestykker og dejen og lad den hæve i 90 minutter.
    Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
    Kom mel på hænderne og del dejen i 12 stykker. Form 12 boller som sættes på en blade med bagepapir. Du kan for eksempel sætte dem i tre rækker, som jeg har gjort det. Kom viskestykket over pladen og lad bollerne efterhæve i 20 minutter.
    Pisk ægget og mælk sammen med en gaffel og brug en madpensel til at pensle bollerne med. De skal pensles både på toppen og godt rundt på alle siderne.
    Bag bollerne i en forvarmet ovn. Bagetid: 15 minutter ved 200 grader varmluft. Badetiden afhænger af ovnen, så husk at holde øje med bollerne.

Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar