Rosinboller
Brød og boller

Rosinboller

Rosinboller

Drengene legede fødselsdag søndag morgen, da jeg var tidligt oppe sammen med dem. Jeg fik lyst til at bage boller til vores morgenbord, og da jeg fandt flere poser rosiner i skuffen, blev det til rosinboller. Jeg kom flag i bollerne, så de blev lidt mere festligt, og William og Malte synes, det var mægtig sjovt at lege fødselsdag. William gik ind i kontoret for at pakke gaver ind (legetøj fra skufferne), og Malte fik lov at pakke ud under morgenmaden.

Det er ikke fordi jeg har gjort mig så meget i hverken teboller eller rosin boller. Jeg ser dem som en lidt kedelig bolle, som ofte gives til helt små børn, da de er lette at spise. Dog må jeg tilstå, at rosinbollerne blev ret gode. Bløde og lækre uden at være det mindste tørre eller kedelige, og de smagte smaddergodt med ost på.

Der blev en enkel rosinbolle tilbage, som jeg gemte til dagen efter, hvor William havde første skoledag. Nu skal han til at have klokken 10.00 mad med og madpakke hver dag, så jeg må i tænkeboks og finde på noget spændende til madpakken.

Se flere opskrifter på boller her.

Rosinboller

Rosinboller

Antal 8 stk.

Ingredienser

  • 35 g gær
  • 1,5 dl mælk
  • 0,5 tsk. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 æg
  • 75 g flydende margarine
  • 300 g hvedemel
  • 75 g rosiner
  • Lidt mælk til at pensle med

Sådan gør du

  • Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt alle de øvrige ingredienser bortset fra rosinerne. Sørg for at røre dejen rigtig godt sammen eventuelt ved hjælp af en køkkenmaskine. Til sidst tilsættes rosinerne og dejen røres sammen med rosinerne.
    Sæt dejen til at hæve med et viskestykker over i 30 minutter.
    Form 8 boller og læg dem på en plade med bagepapir. Dejen er ret fedtet i det men ikke så meget, at bollerne ikke kan formes. Dæk bollerne over med viskestykket og lad dem efterhæve i 15 minutter.
    Herefter pensles bollerne med mælk og sættes i en forvarmet ovn på midterste rille. Bagetid: 12-15 minutter ved 200 grader varmluft.

    Hold øje med dem undervejs, så de ikke bliver for mørke.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar