Rosas Julebal
Julemarkeder for børn

Rosas Julebal

Rosas Julebal

Weekenden inden jul var vi inde og se forestillingen Rosas Julebal på Nørrebro Teater i København. Det var en ret impulsiv beslutning om at købe billeter, som blev taget fredag aften. Jeg havde set flere billeder på Instagram og læst god omtale, så derfor besluttede vi, at det var værd at prøve. Det var dog alligevel med lidt forbehold, at vi kørte mod København lørdag formiddag, da vi lidt frygtede at juleballet, mest var henvendt til piger.

I køen ind i teateret stod der heldigvis både en masse små drenge og piger i kø med deres forældre. Alle børnene stod med deres bamser, for under beskrivelsen af forestillingen stod der, at Rosa inviterede alle børn og deres yndlings sovedyr til julebal. Vores drenge havde også deres bamser med. William hans Peanut bamse som han har haft siden fødslen og Malte hans Bernie bamse fra vores Spies rejse til Mallorca. Vi fandt vores pladser på næsten bagerste række, og inden for få minutter gik juleballet i gang.

Rosas Julebal

Om selve forestillingen

Rosa havde den fineste hvide vinter-kjole på, hvide støvler og opsat hår. Hun talte direkte til publikum (børnene) og indtog scenen med smuk og klar sang. Der var et juletræ med i forestillingen, dansemus, fugle, et pindsvin, en ugle, kaniner og en pingvin. Alle skuespillerne talte meget tydeligt og sang utrolig flot. De sang flere julesange, et par af Rosas sange og kendte børnesange, som børnene kunne synge med på. Der blev leget med ord, pjattet og grinet.

Rosas spurgte ud i salen “er der nogen børn der har katte med?” og så svarede alle dem med katte-bamser. “Er der nogen børn der har hunde med” og så videre. Der var mange humoristiske indslag, og showet egnede sig bestemt både til drenge og piger.

Rosas Julebal

Rosas Julebal

Praktiske ting og anden information

Forestillingen varer 60 minutter, og der er nummererende sæder i salen. Vi bestilte vores pladser så sent, at der kun var de bagerste sæder tilbage. Det var heldigvis for os slet ikke nogen dårlig ting. Vi sad ganske enkelt perfekt, og børnene havde absolut ingen problemer med at se, da alle rækkerne som man sidder på er skrå. Det giver frit udsyn, og lyd og musikken var også tilpas.

Husk et sovedyr, da de er en del af forestillingen.

Eget aldersgruppe vil jeg gætte på 2-8 år (måske lidt ældre). Malte er 2,5 år og William er lige fyldt 6 år. Vi var lidt nervøse for, om Malte var for lille, men det var han absolut ikke. Begge børn sad stille, og var helt opslugte, af det der skete på scenen. Jeg ved ikke hvornår, man bliver for gammel til den slags teater. Forestillingen er flot, men bliver måske lidt for sød og barnlig for de lidt større børn.

Efter juleballet var det muligt at købe Rosas musik på cd, der kom en krammebamse og dansede, og børnene fik balloner.

Rosas Julebal

Efter showet

Ville Malte slet ikke hjem. Der havde under forestillingen været en pingvin som fløj hjem til Sydpolen i en rød flyvemaskine. Den flyvemaskine var Malte fast besluttet på, at han skulle prøve. Han gik op til scenen, kiggede ned i gulvet, og stampede med sin ene fod. “Mig prøve flyvemaskinen”, sagde han meget bestemt, som kun en 2-årig nu kan gøre det. Scenen-manden som gik rundt og ryddede op, kom hen og fortalte Malte, at den var pingvinen jo fløjet hjem i. “Mig prøve den!”, sagde Malte igen. Ihærdigt prøvede både han og vi at forklare Malte, at det kunne ikke lade sig gøre. “Mig går ikke hjem”, prøvede Malte nu med. “Okey”, sagde scene-manden til Malte og os, “så kom lige med”.

Vi fik lov at komme om bag scenen, og Malte fik set den flotte røde flyvemaskine. På vej der ind hørte jeg nogen sige, “det er vist nogen fra tv dem der, og så pegede de på os”. Næh vi er skam hverken kendte eller fra tv, vi har bare en meget stædig 2-årig dreng ;-)

Malte fik set flyvemaskinen og lykken var gjort. Vi takkede manden, og jeg vil gerne takke igen her. Det var så ualmindelig pænt af ham at ville bruge tid på os, og du kan tro, at det vil blive huske af vores dreng(e). Så tak :-)

Min anmeldelse af Rosas Julebal

Hele forestillingen var så gennemført og hyggelig, at både børn og voksne morede sig. Vi blev meget positiv overrasket. Vi sad rigtig godt, det var en sød fortælling og Rosa var slet ikke til at stå for. Hun talte til børnene og vandt deres (og vores) opmærksomhed og hjerte fra start til slut. Vi kommer meget gerne igen til næste år ♥

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

 • Svar Wanda 27. december 2014 at 09:17

  Hvor dejligt I alle fik sådan en god oplevelse.
  Ind imellem er det godt, at ungerne er stædige ha ha
  Godt Nytår og mange kærlige tanker fra Wanda

 • Svar Mie 28. december 2014 at 00:46

  Hej Wanda

  Ja, han er en stædig lille fyr ham Malte, men med stædighed kan man komme langt ;-)
  Godt nytår til jer.
  Kh. Mie

 • Skriv din kommentar