Romkugler til halloween
Kage og dessert

Romkugler til halloween

Romkugler til halloween

Romkugler til halloween med krymmel i flotte farver. En nem opskrift som børnenes sagtens kan være med til at lave, eller de større børn kan lave romkuglerne helt selv. Der skal ikke bruges ovn for at lave romkuglerne, og det er heller ikke nødvendigt at have kagerester.

De af jer som kender min blog, har sikkert stødt på min opskrift(er) på romkugler. Jeg har adskillige varianter både med kokos, nødder, krymmel og rumkugler til jul. Det er så dejlig nemt at lave romkugler, og så smager de super godt! Romkugler kan spises både til fødselsdage, fester, højtider som påsken, julen eller som det drejer sig om i denne opskrift halloween.

Malte og jeg har lavet romkuglerne sammen, og det var meningen, at de skulle have haft helt grøn og orange halloween krymmel. Men det var så svært at finde nogen steder, så det blev i stedet denne udgave med orange, sort og turkis krymmel.

Romkugler til halloween

Antal 24 stk.

Ingredienser

 • 275 g mazarintærte
 • 300 g hindbærroulade
 • 75 g hindbær marmelade
 • 2,5 spsk. usødet kakao
 • 100 g mørk chokolade
 • 5 tsk. romaroma (den fra Dr. Oetker, nogle af de andre er meget kraftige)
 • 100 g krymmel i flotte farver

Sådan gør du

 • Skær kagerne ud i mindre stykker og kom dem ned i en skål. Tilsæt marmeladen og rør kagerne sammen med en køkkenmaskine eller håndmixer.
  Kom kakao i skålen og smelt chokoladen i et vandbad eller mikroovnen inden den tilsættes. Kom til sidst romaroma i dejen og rør den rigtig godt sammen til den er helt blød og ensartet i farven.
  Form kagedejen til en kugle i skålen og stil den i køleskabet i 20-30 minutter.
  Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og form 22-24 små (mindre end goflbolde) romkugler ud af dejen.
  Kom krymmel i en skål og tril kuglerne heri, så der kommer krymmel hele vejen rundt.
  Kom romkuglerne i en beholder med låg og opbevar dem i køleskabet til de skal spises.
  Lige når romkuglerne tages ud af køleskabet, er de mere faste i det. Men efter et par minutter ved stuetemperatur bliver de bløde og lækre indeni.
Halloween kager
Romkugler

Halloween kager.

Som nævnt tidligere er disse romkugler virkelig nemme at lave. Hvis du er på udkig efter en halloween kage, kan jeg anbefale min opskrift på grøn kage. En flot grøn giftkage som egner sig godt til børnenes halloween fest. På bloggen har jeg også en opskrift på marengsspøgelser til halloween og farvede popcorn.

Romkugle opskrift uden kagerester.

Det er ikke nødvendigt med kagerester for at lave denne opskrift. Du skal bare bruge en købt mazarintærte og hindbærroulade som smages til med kakao, chokolade, marmelade og romaroma. Jeg tør næsten garantere, at de bliver bedre eller lige så gode som bagerens romkugler. Her hjemme er mine romkugle opskrifter i alt fald meget populære både til fødselsdage og sammenkomster med familien.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar