Romkugle snitter
Kage og dessert

Romkugle snitter

Romkugle snitter

Romkugle snitter – en opskrift på lækre hjemmelavede romkugler formet som snitter.

Romkugle snitter er næsten det samme som romkugler. Men i stedet for at forme kagedejen til runde kugler har jeg formet dem som firkantede snitter og vendt dem i chokoladekrymmel.

Jeg synes både at romkugle snitterne kan spises til højtider som jul og påske – men også til fødselsdag eller weekend-hygge. Der findes så mange forskellige slags krymmel. Så hvis de for eksempel skulle laves til en fødselsdag, kunne man vende kagerne i rødt krymmel eller i gult til påske.
Der kan det være rart med kager som ikke skal bages, da der er så meget andet at se til.
Romkugle-snitterne kan sagtens laves dagen i forvejen, så de er klar til gæsterne.

For at lave romkugle-snitter skal du bruge en mazarintærte eller sandkage og en hindbærroulade. Begge dele skal skæres ud i mindre stykker, og så skal det blandes sammen i en skål sammen med de øvrige ingredienser. Man kan godt røre kagedejen sammen med en ske, men jeg vil anbefale en køkkenmaskine eller håndmixer. Det gør det noget nemmere at få kagedejen rørt godt sammen. Efterfølgende skal dejen på køl, og først når den er kold røres den ud med en kagerulle.

Opbevaring af romkuglesnitter

Opbevar romkuglesnitterne i en beholder med låg i køleskabet til de skal spises. Det er en god idé at adskille kagerne med stykker af bagepapir eller madpakkepapir, så de ikke hænger sammen. Kagerne kan godt holde sig friske i et par dage på køl, ligesom de kan laves på forhånd, hvis de skal bruges til fødselsdag eller gæster.
Krymlen kan godt blive lidt mat i farven i køleskabet med smagen fejler ikke noget.

Jeg kan også anbefale at prøv disse opskrifter på romkugler:
Hjemmelavede romkugler med chokolade- og tivoli krymmel eller hjemmelavede romkugler med ristede mangler.

Romkugler
Romkugle-snit

Romkugle snitter

Antal 20 stk.

Ingredienser

  • 275 g mazarintærte eller sandkage
  • 300 g hindbærroulade
  • 75 g hindbær marmelade
  • 2,5 spsk. usødet kakao
  • 100 g mørk chokolade (jeg har brugt en 70% chokolade)
  • 5 tsk. romaroma (den fra Dr. Oetker, nogle af de andre er meget kraftige)
  • 100 g krymmel

Sådan gør du

  • Skær kagerne ud i mindre stykker og kom dem ned i en skål.
    Tilsæt marmeladen og rør kagerne sammen med en køkkenmaskine eller håndmixer.
    Kom kakao i skålen og smelt chokoladen i et vandbad eller mikroovnen inden den tilsættes.
    Kom til sidst romaroma i dejen og rør den rigtig godt sammen til den er helt blød og ensartet i farven.
    Form kagedejen til en kugle i skålen og stil den i køleskabet i 30-45 minutter.
    Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og rul dejen ud til en firkant. Det er bedst at bruge en non stick kagerulle. Men bruger du en af træ, kan du lægge et stykke bagepapir på dejen, når du ruller ud - så ikke den klistrer.
    Skær cirka 20 snitter ud af dejen.
    Kom krymmel ned i en dyp tallerken og vend snitterne på begge sider i krymmel.
    Hvis dejen er for klistret skal den på køl igen, og hvis den er for fast så krymlet ikke sidder fast så hjælper det at forme snitterne lidt med hånden. Så begynder dejen at klistrer igen.
    Opbevar snitterne i en beholder med låg til de skal spises. Læg bagepapir eller madpakkepapir mellem hvert lag - så kagerne adskilles og ikke hænger sammen.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar