Romesco sauce
Dip og dressing

Romesco sauce

Romesco sauce

Romesco sauce eller også kaldet salsa romesco er en lækker dip med bagte peberfrugter.

Romesco sauce er en spansk dip som laves med bagte peberfrugter, hvidløg og olivenolie. Det laves næsten på sammen måde som en pesto, og man kan variere og tilpasse sin romesco efter smag og behag.

Jeg har udover de nævnte ingredienser brugt saltmandler, bredbladet persille, paprika og tomatpuré i min romesco opskrift. Jeg ville ikke lave den stærk, da hverken børnene eller vi er til stærk mad. Maden må selvfølgelig gerne smage af noget, men det spicy køkken er vi ikke rigtig til. Hvis du gerne vil lave en romesco som er stærk, kan du tilsætte mere hvidløg, frisk chili eller chiliflager og en stærk paprika.

Romesco sauce kan anvendes som tilbehør på rigtig mange måder. Vi fik dippen til burgere. Jeg smurte burgerbollerne med romanesco sovsen, og så kom vi bøffer, salatblade og agurk i. Det smagte så lækkert! Vi spiste ikke det hele men satte resten i køleskabet med et låg over glasset. Her tænker jeg, at dippen godt kan holde sig i en lille uges tid, hvis ikke vi når, at få det spist inden da.

Flere forslag til hvad du kan bruge romesco – peberfrugt-dip til:

  • Dip til grøntsager
  • Grillmad
  • Fisk og skaldyr
  • Kylling eller oksekød
  • Burgere eller hotdogs
  • Salater
  • Sandwich og flute

Opskriften på saltmandler som bruges i denne romesco kan du se i linket. De er virkelig nemme at lave, og vi har dem næsten altid i en bøtte i køkkenskuffe. Jeg bruger både saltmandler til drengenes madpakker, som eftermiddags-snack, til salater og som topping på ris- og gryderetter.

Følger du med på min Instagram profil? :-)
Her viser jeg tit, hvordan opskrifterne laves og så deler jeg små glimt fra hverdagen.
Kig endelig med hvis du ikke allerede gør det. Jeg har linket til profilen men du kan også finde mig ved at søge på madling_dk

Romesco - opskrift

Romesco sauce

Antal 1 lille skål

Ingredienser

  • 200-250 g udskåret snackpeberfrugt eller rød peberfrugt
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 stort fed hvidløg
  • En håndfuld bredbladet persille
  • 30 g Saltmandler
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 0,5 tsk. mild paprika
  • 0,5 tsk. groft salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 250 grader varmluft.
    Skær ender og kernerne fra peberfrugterne og skær dem over på langs.
    Læg et stykke stanniol i et fad og læg peberfrugterne med overfladen op på stanniolen.
    Bag peberfrugterne i midten af ovnen i cirka 15-16 minutter. De skal være ret mørke og næsten helt sorte/brændte på overfladen.
    Tag fadet ud og løft stanniolen op. Pak peberfrugterne løst ind i stanniolen og lad dem hvile.
    Varm en pande med olivenolie og svits hvidløget på panden.
    Hæld derefter olien og hvidløget ned i en foodprocessor.
    Skyl persillen og kom også den ned i fodprocessoren sammen med alle de øvrige ingredienser.
    Åben stanniolen og træk skindet af peberfrugterne. Det slipper lige så let, så snart peberfrugterne ikke længere er brandvarme. Kom peberfrugterne ned i foodprocessoren.
    Blend det hele godt sammen til det har en passende konsistens. Jeg kan godt lide, at romescoen er lidt crunchy, så man stadig får fornemmelsen af mandlerne. Man kan også blende den til den er helt fin, hvis det ønskes.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar