Rødkålssalat med æble og mandarin
Salat

Rødkålssalat med æble og mandarin

Rødkålssalat med æble og mandarin - opskrift

Rødkålssalat med æble og mandarin – en skøn salat til flæskesteg, frikadeller eller flæskestegssandwich.

Jeg har lavet en rigtig skøn rødkålssalat med æble og mandarin. Salaten kan spises til flæskesteg, men den er også god til for eksempel frikadeller eller i en flæskestegssandwich. Dressingen er lavet med olivenolie, honning og sennep.

Vi havde gæster i weekenden, og til aftensmad serverede vi flæskesteg, flødekartofler med frisk timian og denne virkelig lækre rødkålssalat med æbler.
Udover æble og mandarin var der også persille i salaten, granatæblekerner og hakkede hasselnødder. Rødkålen havde jeg vendt i en enkel dressing af olivenolie, honning, citronsaft og sennep. Man kan også bruge en færdigkøbt dressing til rødkålssalat eller lave en vinaigrette.

Resultatet blev så godt! En farverig og let syrlig salat som jeg tænker vil være rigtig god at servere juleaften sammen med julemaden. Vi snakkede faktisk om, at vi vil lave salaten igen, når vi skal holde jul hos os. Jeg synes nemlig godt, at man kan mangle lidt salat eller syrligt til den ellers ret fede julemad.

Til dessert i lørdags fik vi frugtsalat med råcreme og chokoladeknapper. Det havde William få dagen inden efterspurgt, så han fik lov at bestemme desserten. Dog havde jeg ikke lige fået taget højde for at både aftensmaden og desserten indeholdt temmelig store mængder fløde, men det går nok når der er gæster ;-)

Salat med rødkål.

Salaten kan også laves som en rødkålssalat med appelsin i stedet for mandarinerne. Jeg synes bare det var lidt lettere med mandariner, da de nemt og hurtigt kunne skrælles og skæres over i halve.

Jeg har brugt hasselnødder som er hakkede groft. Der kan også bruges mandler eller valnødder alt efter, hvad man synes bedst om. Det er ikke nødvendigt at smutte nødderne først – lige i denne salat må det gerne være lidt groft.

Inspiration til mere julemad og julegodter:  Flæskestegssandwich – brunede kartofler og 
12 gode opskrifter på kager og søde sager til jul.

salat med rødkål
rødkålssalat med æbler
Rødkålssalat med æble og mandarin

Rødkålssalat med æble og mandarin

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 0,5 rødkål
  • 95 g granatæblekerner
  • 25 g bredbladet persille (en halv bakke)
  • 2-3 røde æbler
  • 3 mandariner
  • 75-100 g hasselnødder

Dressing:

  • 3 spsk. olivenolie
  • 1,5 tsk. honning
  • 0,5 tsk. Dijonsennep
  • 2 tsk. citronsaft
  • 1 spsk. vand
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær rødkålen ud i små bitte passende stykker og skyl dem i en sigte.
    Rør dressingen sammen og smag den til med salt og peber.
    Når rødkålen er dryppet af i sigten kommes den ned i en skål og dressingen hældes ud over kålen. Vend dressingen og rødkålen godt sammen og skyl og bland persillen i.
    Skæl mandarinerne og skær bådene over i halve og kom dem i salaten.
    Skyl æblerne og skær dem ud i små tern. Hak hasselnødderne i mindre stykker og pynt salaten med de hakkede hasselnødder, små æblestykker og granatæblekerne.

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar