Rocky road
Snack og sødt

Rocky road

Rocky road opskrift med mandler, marcipan, karameller og mørk chokolade.

Rocky road med hele mandler, marcipan, karameller og lækker mørk chokolade. Det er så nemt at lave og smager virkelig skønt. Rocky roads laves ofte til højtider som jul og påske men de kan altså også sagtens laves og spises på en gangske almindelig hverdags fredag som i dag, vil jeg mene ;-)

Rocky road konfekt kan varieres på utallige måder og de kan laves både i helt søde varianter eller med et pift af salt. Det kunne for eksempel være med saltkaramel eller med en lille smule havsalt i chokoladen. Du kan også blande karameller i, som jeg har gjort det, andre slags nødder som hasselnødder, cashewnødder eller lakrids. Jeg kommer lige med lidt flere ideer længere nede i teksten.

Chokoladebarerne skal opbevares på køl, til de skal spises. Skær massen ud i lidt store stykker som gerne må være rustikke. De behøver ikke at være pæne og lige firkantede. Kom chokoladerne i en beholder med låg og sæt dem i køleskabet. Her kan de sagtens holde sig i en uges tid eller længere, hvis de da ikke når at blive spise inden.

Flere forslag til rocky road chokolade:

  • Mørk chokolade, mælkechokolade eller hvid chokolade
  • Forskellige nødder fx. saltede nødder
  • Små skumfiduser
  • Saltkaramel
  • Bløde lakridser
  • Vingummi
  • Salte eller søde kiks
  • Dronning mandler, chokolade- eller lakridsmandler

Jeg har faktisk ikke prøvet at lave så mange varianter af rocky roads endnu, men det må jeg da helt sikkert til. Jeg tænker, at de næste som jeg vil lave skal være med saltmandler. Det kunne sikkert smage smadder godt at blande det søde og salte, og saltmandler har vi næsten altid på lager. Jeg laver gerne en større portion, så vi har både til salater, snack i madpakken, som topping på gryderetter eller suppe eller til hjemmelavet slik.

chokolade
rocky road opskrift
Rocky roads

Rocky road

Ingredienser

  • 90 g mandler
  • 200 g marcipan
  • 135 g Riesen chokolade, Dumle eller andre karameller
  • 400 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Kom bagepapir ned i et lille aflangt fad.
    Hak mandlerne ud i grove stykker.
    Skær marcipanen ud i små tern og det samme gøres med karamellerne.
    Kom mandlerne, marcipanen og karamellerne ned i skål.
    Hak chokoladen ud i mindre tern og smelt den i et vandbad.
    Hæld chokoladen ned i skålen og vend det hele godt rundt.
    Hæld det hele ned i fadet og smør det ud så det passer til fadet.
    Sæt fadet i køleskabet i et par timer til chokoladen er størknet.
    Løft op i bagepapiret og skær massen ud i rustikke stykker.
    Opbevar dine rocky road barer i en beholder med låg på i køleskabet.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar