Ristet rugbrød med røræg og avocado
Frokost, Morgenmad

Ristet rugbrød med røræg og avocado

Ristet rugbrød med røræg og avocado

Sund og mættende morgenmad – ristet rugbrød med røræg og avocado.

Det her er min yndlings-frokost for tiden… ristet rugbrød med røræg og avocado.
Det er simpelthen sådan en god blanding som smager noget så lækkert!

Jeg har lavet rugbrødet i en brødrister, til det blev helt sprødt. Helt optimalt er det derfor, hvis man bruger rugbrød, som ikke er meget blødt, eller hvor posen lige er åbnet. Avocadoen som skal bruges, skal helst være moden og let blød. Så er den meget nem at mose og smager ekstra godt, synes jeg.

Både nede under teksten og i selve opskriften linker jeg til min opskrift på røræg. Det er en ret stort portion, men den kan selvfølgelig bare tilpasses. Når jeg laver røræg uanset om det er til os alle eller kun mig selv – måler jeg ikke af. Jeg har lavet røræg så mange gange, så den plejer at blive god. Jeg kan bedst lide røræg som er cremet og helt blødt. Derfor må det endelig ikke få for længe på panden efter min mening.

Ristet rugbrød med røræg og avocado

Antal 1 person

Ingredienser

 • 1 stk. groft rugbrød
 • 1 moden avocado
 • Den bedste røræg
 • 1-2 cherrytomater
 • Frisk basilikum
 • Salt og peber

Sådan gør du

 • Lav røræggen klar. Jeg har linket til min opskrift på Den bedste røræg. Det er sådan jeg plejer at lave røræg, da jeg godt kan lide det cremet og luftigt. 
  Kom rugbrødet ned i en brødrister og rist det til det er sprødt. Jeg gav det et par gange, da vores brødrister kun står til middel varme.
  Skær avocadoen over på midten, tag stenen ud og tag indholdet ud med en ske. Mos indholdet af avocadoen med en gaffel og kom det på rugbrødet. 
  Derefter kommes der røræg på rugbrødet og efterfølgende cherrytomater skåret over på midten. Pynt med friske basilikumblade, salt og peber. 
Ristet rugbrød med røræg og avocado

Tilbehør til ristet rugbrød.

Som nævnt synes jeg ristet rugbrød med røræg og avocado er en skøn blanding.
Men i stedet for røræg smager det også godt med avocado og spejlæg eller ristede rugbrød med avocado og saltmandler.

Rugbrød kan også laves som en rugbrødstoast med ost og skinke eller der kan toppes med smøreost, tomat, agurk og friske krydderurter. Jeg plejer at komme brødet i en toaster, men man kan også riste det på panden i en smule olie eller komme det i ovnen.

Se også:
Den bedste røræg
Ægge-toast med skinke og salat

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar