10 børnevenlige retter
Aftensmad

Rispapirruller og små kødboller med soya

Rispapirruller og små kødboller med soya

En af de dage hvor man kigger ind i køleskabet, ser det er næsten tomt og tænker hvad skal jeg dog lave til aftesmad?! Men så fandt jeg en pakke rispapir i skabet, og det kom der denne ret ud af, rispapirruller og små kødboller med soya.

Vi har aldrig fået rispapirsruller før, og jeg var både spændt på, hvad børnene ville synes, men bestemt også om vi voksne ville kunne lide det. Heldigvis blev jeg positiv overrasket. Det smagte vældig godt og især vores ældste søn, kunne godt lide det. Han synes det var sjovt selv at få lov at komme grøntsagerne på rispapiret og rulle den sammen.

Kødbollerne er blot lavet ud af hakket oksekød, en smule salt og soya. Det var lidt et forsøg for heller ikke soya i farsen, har jeg prøvet før. Både drengene og min mand roste kødbollerne og spiste løs af dem. Faktisk spiste de så godt, at der nok godt kunne have været mere kød. “Hvad har du kommet i dem”, spurgte min mand. “De er vildt gode”. Såmænd bare soya ;-) Men det gjorde åbenbart en stor og god forskel i smagen. Grøntsagerne er ikke specielt asiatiske, som du nok kan se. Men det var hvad der lige var i køleskabet, og hvad jeg mente børnene ville kunne lide.

Nu fik vi prøvet rispapirruller, og det er bestemt ikke sidste gang, at vi skal have dem.

Rispapirruller og små kødboller med soyaRispapirruller og små kødboller med soya

Opskrift på rispapirruller og små kødboller med soya

500 g hakket oksekød
3 spsk soya
En smule salt
Smør til stegning
Rispapir (de små)
Et bundt forårsløg
En moden avocado
1-2 æbler
En peberfrugt
En halv agurk

Tilbehør: ekstra soya til at dyppe rullerne i

Fremgangsmåde

Skyl alle grøntsagerne og skær dem ud i helt tynde stykker.
Bland kødet med soya’en og salt og form små kødbollder ud af farsen. Steg kødbollerne på en pande med smør til de er gennemstegte.
Skyl rispapiret under koldt vand og læg dem på et fugtigt viskestykke. Tag en skål med koldt vand med over til spisebordet, da der nok skal bruges lidt ekstra vand, når de skal foldes. Læg grøntsagerne på et stykke fugtigt rispapir og fold den sammen til en rulle, som er lukket i den ene ende. Hvis rispapiret ikke er blødt nok, kommes der lidt mere vand på.

Mængde

4 personer

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar