Risotto med svampe
Aftensmad

Risotto med svampe

Risotto med svampe

Jeg har spist en lækker lækker frokost i dag – risotto med svampe. Den blev blød og cremet med mild smag fra kyllingefonden. Jeg har brugt økologiske italienske Aborio risottoris som giver en god konsistens til retten. Risene har en anden form end almindelig ris, og de er specielt gode til risotto, fordi de giver retten en cremet konsistens uden at klistrer.

Jeg har brugt en blanding af hvide champignoner, brune svampe, østerhatte og vilde svampe. Det var en pakke med blandede svampe, som jeg fandt, da jeg handlede ind. Den passede lige til min risotto, og så var jeg fri for at skulle købe flere pakker svampe og champignoner.

Jeg spiste svamperisotten til frokost uden noget til, men man kan sagtens blande lidt kogt kylling i retten eller spise kød eller fisk ved siden af.

Nu skal drengene hentes fra skole og børnehave, og så skal vi nok i haven. Hele vores have er dækket af sne, og der er rigeligt med sne både til at kælke eller lave en snemand. Malte har siden jul været skuffet over, at vi ikke rigtig har haft sne, så det er bare med at nyde det, nu det er her.

Risotto med svampe

Opskrift på risotto med svampe

150 g svampe (brune og hvide champignon, østerhatte og vilde svampe)
Smør til stegning
1 lille løg
0,5-1 fed hvidløg
1-2 spsk ekstra jomfruolivenolie
3 dl Aborio risottoris
1 bæger kyllingefond (28 g – færdigkøbt)
11 dl vand
Flagesalt
Bredbladet persille
Parmesanost

Fremgangsmåde

Rens og skær svampene i helt tynde skiver. Kom dem på en meget varme pande med smør, hvor de vendes og svitses et par minutter. Jeg kan godt lide, når svampene ikke er helt bløde, så jeg giver dem lidt længere tid på panden. Sæt panden til side imens risene laves.

Skær løg og hvidløg i finthakkede tern og vend dem i olivenolie på en stor pande med høj kant. Løgene skal ikke brunes, de skal bare lige vendes 1-2 minutter ved middel høj varme. Tilsæt risene og vend dem rundt i løgene og olien. Ligesom med løgene skal risene heller ikke brunes. Skru ned for varmen på komfuret til middel varme og tilsæt et par deciliter vand. Rør rundt i risene imens vandet svinder ind og tilsæt herefter mere vand. Der skal næsten røres i risottoen hele tiden, så det letteste er at blive ved komfuret, imens de laves. Tilsæt fond og salt og lad retten simre imens der skiftevis tilsættes vand og røres, indtil alt vandet er tilsat. Det tager 20-25 før risene er bløde, og i denne tid skal der som skrevet røres hyppigt.

Når risottoen er færdig, pyntes retten med hakkede persille og flager af parmesanost. Oste-flagerne kan enten laves med en skarp kniv eller en gulerodsskræller.

Mængde

2-3 personer

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

 • Svar Marie / krøllerier 19. februar 2016 at 16:48

  Skal svampene først på til sidst sammen med persille og parmesan?

  Marie

  • Svar Mie 22. februar 2016 at 11:26

   Hej Marie

   Jeg blandede svampene sammen med risene lige de sidste par minutter, så de også blev varme.

   Hilsen Mie

  Skriv din kommentar