Risotto med serranoskinke
Aftensmad

Risotto med serranoskinke

Risotto med serranoskinke

En lækker og cremet risotto med serranoskinke – pyntet med persille og masser af revet parmesanost. Jeg elsker risotto i alle mulige varianter både med og uden kød. Risotto kan også laves som tilbehør eller som her være en hel ret i sig selv.

I opskriften har jeg brugt Arborio ris. Det er små korte og tykke ris som klistrer sammen ved kogning og derfor egner sig godt til risotto. Jeg bruger ofte også Arborio ris, når vi får mexicanske retter, fordi jeg synes, de smager godt, og så kan jeg godt lide, når risene får en grød-agtig konsistens. Det er måske nok lidt sjovt, da jeg tit hører at de fleste ikke bryder sig om overkogte ris, men her er jeg så helt modsat ;-)

Opskriften er beregnet til 3-4 personer. Hvis der serveres en salat eller grønsager ved siden af eller måske et godt brød, er der i alt fald nok til fire vil jeg mene. Rester af risottoen kan godt gemmes og genopvarmes uden tilbehøret på.

Se også:
Risotto med svampe
Risotto med kylling

Risotto med serranoskinke

Risotto med serranoskinke

Risotto med serranoskinke

Risotto med serranoskinke

Antal 4 personer

Ingredienser
 

  • Olie
  • 0,5 løg
  • 1 stort fed hvidløg
  • 4 dl Arborio ris
  • 14 dl vand
  • 3 tsk. hønsebouillon (eller en terning bouillon)
  • 1 spsk. smør
  • 1-1,5 tsk. havsalt

Topping:

  • 120 g serranoskinke
  • Persille
  • Rucola
  • Parmesanost

Sådan gør du
 

  • Hak løget fint og kom lidt olie ud på en sauterpande. Vend løg og presset hvidløg på panden uden at det bruner. Tilsæt risene og vend dem dem rundt på panden med en paletkniv eller ske. 
    Tilsæt halvdelen af vandet og bouillonen og sæt komfuret på middel varme. På mit komfur er det 5-6 ud af 9. Rør i risene undervejs og tilsæt mere vand efterhånden som det svinder ind. Risene skal koge ret længe og bunden må ikke blive mørk/brænde på, så de skal vendes hyppigt. 
    Imens risene koger kommes serranoskinken på en plade med bagepapir. Kom pladen i ovnen ved 200 grader varmluft til stykkerne er helt sprøde. 
    Når risene er kogt færdige smages de til med salt, tilsæt en spiseske smør og rør igen.
    Anret risottoen på en tallerken med sprøde stykker serranoskinke, persille, rucola og masser af revet parmesanost.  
Har du prøvet denne opskrift?Følg med på Instagram eller send en kommentar nederst på siden

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar