Risotto med kylling
Aftensmad

Risotto med kylling

Risotto med kylling

Risotto med kylling og grøntsager – en nem og god risotto opskrift.

De kolde dage er på vej, bladene er faldet af træerne, og det er blevet tid til varme gryderetter og suppe. Opskriften her er en risotto med kylling. Risotto er en italiensk gryderet med ris og grøntsager, som både kan laves med og uden kød.
Næsten alle grøntsager kan benyttes i retten. Denne risotto er en børnevenlig udgave, og den kan sagtens gemmes til dagen efter, hvis der laves dobbelt portion.

Jeg har brugt Arborio ris som er små tykke italienske ris-korn. De egner sig godt til risotto, og gør at retten får en rigtig god konsistens og bliver cremet. Du kan læse mere om risene under opskriften.

Se flere risotto opskrifter her: Tomatrisotto, risotto med svampe og risotto med serranoskinke.

Risotto med kylling

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g kyllingefilet
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 dl ærter (frost)
  • 1 løg
  • 3 forårsløg
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1 spsk. smør
  • 250 g Arborio ris
  • 900 ml vand
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Smelt smør i en gryde og tilsæt kyllingen (kyllingen skal være skåret i mindre tern).
    Skær løget i små tern og tilsæt det i gryden. Steg kylling og løg i et par minutter til kyllingen ikke længere er rå. Tilsæt ris, bouillon og vand (lidt af gangen) og resten af grøntsagerne. Lad retten koge uden låg i 15-20 minutter til risene er møre. Smag til med salt og peber.

Risotto opskrifter.

Jeg har flere lækre risotto opskrifter på bloggen. Prøv for eksempel min risotto med svampe, og der kan også godt tilsættes kylling. Jeg kan også anbefale risotto med serrano en cremet risotto med hvidløg og hønsebouillon som er toppet med persille, rucola, parmesanost i tynde stykker og sprød serrano lavet i ovnen. 
Jeg linker til begge opskrifter længere oppe i teksten. 

Arborio ris til risotto.

Arborio-ris er små kort italienske ris som anvendes til risotto. De bruger en del vand under tilberedningen, og de skal have længere tid end de fleste almindelig ris.

Risene bliver bløde og får en cremet og virkelig god konsistens. Du behøver ikke at tage i specialbutikker for at få risottorisene, da de kan købes i de fleste større supermarkeder. Jeg bruger ofte en økologisk variant som sælges i 500 gram poser.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Mette 21. juli 2016 at 17:12

    Kan anbefale en hønsebouillon og en grøntsagsboullion til retten samt friskrevet parmacan ca. 100 gr. Kommes i til sidst..Smager super godt. Laver kyllingebryst i ovnen med lidt krydderi og skærer dem i skiver, som jeg lægger oven på retten :0)

    • Svar Mie 23. juli 2016 at 21:30

      Hej Mette

      Tak for dine tips :-)
      Der er også boullion i denne opskrift. Parmesan kan jeg også rigtig godt lide, men mine børn er ikke så vilde med det. Så dette er den mere børnevenlige risotto :-) Jeg har en anden opskrift på risotto på bloggen med svampe og parmesan, den er virkelig lækker.

      God sommer.
      Hilsner fra Mie

    Skriv din kommentar