Risengrød med kanelsukker
Aftensmad

Risengrød med kanelsukker

Risengrød med kanelsukker

Risengrød med kanelsukker – en nem og god risengrød opskrift.

Opskrift på risengrød med kanelsukker. Nem at lave og det eneste du skal bruge er mælk, vand, en smule salt og grødris. For at lave en god kanelsukker skal du bruge sukker og stødt kanel. Jeg plejer, at lave en kanelsukker som ikke er alt for mørk. Den må gerne smage af kanel men uden at være for kraftig.
Kom sukker ned i en lille skål og rør et par teskefulde kanel ud i sukkeret.

Du kan enten bruge letmælk eller sødmælk til at lave risengrød med. Jeg plejer at bruge letmælk, da det er den type mælk, som vi oftest har i huset.

Om vinteren og op til julemåneden kan jeg rigtig godt lide at få risengrød.
Det er så hyggeligt med risengrød med kanelsukker på de kolde dage, og så er det både nemt at lave og en budgetvenlig ret. Med få undtagelser drikker vi altid vand til aftensmaden, og der er risengrød en af undtagelserne. Der skal være rød saftevand til risengrøden her hjemme, for der giver jeg børnene ret. Saftevand hører sig helt sikkert til sammen med risengrød eller nisseøl til de voksne. Nisseøl er dog ikke lige mig, så jeg vælger også saftevand, når vi spiser risengrød.

Opskrift på risengrød.

Der er flere måder at lave risengrød på, men vi kan bedst lide når grøden er hverken tynd eller alt for tyk. Den må gerne være blød og cremet. Som nævnt tidligere bruger jeg letmælk, men sødmælk kan også anvendes.

Når vi får risengrød, laver jeg ofte en stor portion. Så er der enten til to dage, eller også bruger jeg resterne af risengrøden til klatkager. Klatkager hører ligesom risengrød til i december måned for os. Klatkager med sukker og syltetøj. Mums!

Se min opskrift på klatkager her:
Klatkager – små risklatter som laves af en rest risengrød, æg og sukker.
Klatkagerne kan spises med sukker, syltetøj og flormelis til.

Risengrød med kanelsukker

Risengrød med kanelsukker

Antal 5 personer

Ingredienser

 • 4,5 dl vand
 • 2 liter letmælk
 • 5 dl grødris
 • 1 tsk. groft salt

Tilbehør:

 • Sukker
 • Kanel
 • Smør

Sådan gør du

 • Kom vandet ned i en stor gryde og tilsæt grødrisene.
  Lad vandet koge i et par minutter inden mælken tilsættes.
  Jeg plejer at hælde mælken i lidt af gangen imens der røres.
  Kom salt i gryden og lad grøden simre ved svag varme.
  Der skal røres hyppigt i gryden, så den ikke brænder på.
  Jeg går aldrig fra gryden, når jeg laver risengrød. Brændt risengrød kan ikke reddes og smager bestemt ikke godt.
  Risengrøden skal simre i cirka 30-35 minutter. Når den har en næsten tilpas tykkelse (stadig en anelse for tynd), plejer jeg at tage den af komfuret. Derefter lader jeg risengrød stå og trække i gryden med låg på i 10 minutter.
  Spis risengrøden med kanelsukker og smørklat.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar