Rigtig chokoladekage
Kage og dessert

Rigtig chokoladekage

Rigtig chokoladekage
Rigtig chokoladekage hvad er det?
For mig er en rigtig chokoladekage en kage lavet på chokolade og ikke kakaopulver.
I denne opskrift er der chokolade, smør, æg og sukker og kun tilsat en lille smule mel.
Det gør at kagen bliver svampet og blød, og er langt fra den ret så kedelige og tørre “klassens-time-kage”.

Kagen er nem at bikse sammen, og kan let varieres. Jeg har tilsat lidt citronsaft og serveret den med brombær for at gøre den frisk i smagen. Her kommer 10 bud på andre måder at variere den på:

1. Tilsæt hakket nødder i dejen.
2. Server kagen med vanilje is og hjemmelavet karamelsauce.
3. Tilsæt revet marcipan i dejen.
4. Pynt kagerne med frosting
5. Tilsæt bær i dejen fx. blåbær.
6. Tilsæt kokos i dejen og på kagerne.
7. Pynt kagerne med glasur eller smeltet chokolade.
8. Kom rosiner og kanel i dejen.
9. Tilsæt revet æble i dejen.
10. Lav en smørcreme og skær kagen over på midten.

Opskrift på rigtig chokoladekage

100 g sukker
100 g smør
100 g mørk chokolade
1 spsk mel
2 æg
1 tsk citron- eller appelsinsaft (jeg brugte citronsaft)

Pynt: flormelis og brombær.

Fremgangsmåde

Smelt smør, sukker og chokolade i et vandbad og hæld det over i en skål. Tilsæt mel, æg og citronsaft og rør det godt rundt. Kom dejen op i 6 små muffins-forme eller et lille fad (som er smurt). Jeg brugte silikone-muffins-forme og derfor var smørelse ikke nødvendigt. Bag kagerne i ovnen.
Bagetid: 30-35 min. ved 175°.

Mængde

6 chokoladekager

Rigtig chokoladekage

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar