Restaurant Toppen

Restaurant Toppen
Restaurant Toppen ligger på toppen af Roskilde vandtårn. Vandtårnet er 34 meter højt, og helt øverst finder man restauranten. Vi har været der et par gange blandet andet med min mands familie. Vi har også været der med vores børn, og det er den oplevelse samt selvfølgelig maden, som dette indlæg handler om.

Restauranten
For at komme helt op på toppen af vandtårnet tager man elevatoren, som kører direkte der op. Indretningen på Restaurant Toppen er noget speciel. Stilen og farverne virker noget forældet, og kunne efter min mening godt trænge til fornyelse. Om det er et bevidst valg at føre den gamle stil videre, ved jeg ikke?

Udsigten er, som du nok har gættet ret imponerende. Det er fascinerende, at man kan kigge ud fra alle vinduer i den runde restaurant. Det er også muligt at gå udendørs, hvis man vil ud at tage billeder eller blot nyde udsigten.

Restaurant Toppen
Restaurant Toppen
Maden
Ligesom indretningen er maden ikke nymoderne. Maden på menukortet er meget traditionelt. Man kan blandt andet bestille tunsalat, svinemørbrad, wienerschnitzel, æbletærte og pandekage med vanilleis og syltetøj.

Jeg bestilte svinemørbrad a la Toppen med champignon a la creme, salat og bagt kartoffel. Man får absolut, det som man bestiller. Der er ingen overraskelser eller “spræl” i maden. Den bagte kartoffel bar præg af at være genopvarmet, grøntsagerne var lidt flade i det, og saucen manglede smag.

Der var to retter til børnene på menukortet. Spaghetti med kødsovs eller fisketfilet med pommes frites. Drengene fik det sidste, og igen må jeg sige, at det var meget traditionelt. Til børneretten var der iceberg, rucolasalat og revet gulerødder. Jeg bliver nødt til at skrive dette, har de mon selv børn, dem der har sammensat dette menukort? Hvorfor skal børne “altid” have fiskefilet eller pasta? Og hvis de skal, hvorfor så ikke gøre retten lækker. Børn kan lige så vel som voksne lide mad, som ser indbydende ud. Der skal kun små ting til at pifte maden lidt op i form af grøntsager og/eller frugt. Det kunne være agurkestave, gulerodsstave, vindruer, blåbær, rosiner, rå blomkål, jordskokkechips eller peberfrugt. Det tror jeg er grøntsager og frugt, som vil blive spist, og ikke bare er der, fordi de skal pynte på tallerkenen. 

Restaurant Toppen
Restaurant Toppen
Personalet og gæster
De gange vi har besøgt Restaurant Toppen, er vi blevet pænt modtaget. Det virker på mig ikke, som om at restauranten er overrendt, hvilke er en fordel, hvis man gerne vil spise i ro og mag. Udover os var der kun en anden børnefamilie. Så vi havde god plads og mulighed for at gå rundt med børnene og kigge på udsigten.

For mit vedkommende er restauranten en oplevelse, (især hvis man ikke har været der før), men maden bidrager ikke til, at jeg får lyst til at besøge stedet igen.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.