Kager
Kage og dessert

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes
Jeg er vild med Agnes Cupcakes, og min favorit er Red velvet.
For mig var det virkelig kærlighed ved første bid ♥ ♥ ♥

Den amerikanske røde cupcake er faktisk en chokolade/kakao-cupcake med rød farve i toppet med en cheese frosting. I USA er Red velvet ganske populær, og den laves også som en kage. Umiddelbart skulle man tro, at en cupcake “bare” er en sandkage, men denne cupcake, er ikke så simpel endda. Der er mange ingredienser i, og det er vigtigt at følge fremgangsmåden nøje.

Jeg har søgt på nettet, og har fundet rigtig mange opskrifter på Red velvet cupcakes.
Der findes en utal af variationer af den. Jeg har prøvet med denne opskrift – en video fra “Joy of baking” fundet på youtube, som jeg tænkte mindede om dem som Agnes Cupcakes laver.
Jeg har tidligere prøvet en opskrift på Red velvet, som ikke var spor vellykket.
Kagen blev tør og frostingen alt for flydende.

Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Denne gang var heldet med mig, og selve cupcaken blev rigtig god.
Jeg har dog måtte ændre lidt i opskriften, mængde af ingredienser og bagetid.
Kagerne blev søde og svampet i konsistensen, og havde den helt rigtige farve. I filmen med opskriften siges der, at der skal bruges en spiseske rød frugtfarve. Jeg brugte en hel flaske, da jeg ved fra tidligere erfaring af Red velvet bagning, at det ikke passer med de mængder, som der skrives. Derudover er kun ændret et par småting.

Frostingen derimod blev ikke spor god. Den blev alt for flydende, selv om jeg gjorde præcis, som der siges i videoen. Jeg prøvede også, at stille den på køl til dagen efter samt at tilsætte mere fløde og flormelis – lige lidt hjalp det.
Måske kan årsagen være, at de i USA benytter en fløde med højere fedtprocent, og derfor bliver frostingen ikke tynd.
Det endte med at jeg måtte starte helt forfra, men så fandt jeg til gengæld også frem til den helt rigtige opskrift – min egen metode og mængde af ingredienserne.

Ifølge filmen skulle opskriften give 12 cupcakes. Da jeg bagte dem, kunne jeg se, at der ikke kunne blive til mere end 10. Dertil vil jeg dog sige, at de faldt lidt i størrelse efter de kom ud af ovnen, så det rette antal er nok en 8-10 stykker.

Så her får du mit bud på en rigtig god Red velvet cupcake. Rigtig god bagning.

Red velvet cupcakes

Antal 8 stk.

Ingredienser

 • 125 g hvedemel
 • 1/4 1/4 bagepulver
 • 1/4 1/4 fint salt
 • 1 spsk. kakao
 • 60 g smør
 • 150 g sukker
 • 1 æg
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 120 ml kærnemælk
 • 1 flaske rød frugtfarve (Dr. Oetker)
 • 0,5 tsk. lager eddike
 • 0,5 tsk. natron

Frosting:

 • 200 g flødeost (det må ikke være light)
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 60 g flormelis
 • Piskefløde*

Sådan gør du

 • I stor skål sigtes mel, bagepulver, salt og kakao. Det er vigtigt ikke at springe over, da kagerne ellers ikke bliver så luftigt og lækre.
  I en anden skål piskes smør blødt ved hjælp af en elspisker. Tilsæt sukker og rør indtil det er luftigt. Tilsæt æg og vaniljesukker og pisk igen.
  Hæld kærnemælken op i en lille kande og tilsæt frugtfarve. Rør det godt rundt.
  Lidt af gangen hældes kærnemælken (med rør farve) og den sigtet mel-blandingen ned i skålen med smør. Pisk ved lav hastighed.
  I en lille skål hældes natron i og eddiken tilsættes – det bobler op. Blandingen hældes ned i skålen med dejen, og der røres rundt.
  Dejen fordeles i cupcake formene og bages i ovnen.
  Bagetid: 20-25 min. ved 180 grader nederst i ovnen.
  Test med en tandstik eller lignende om de færdige. De er færdige, når der ikke kommer dej på tandstikken. Det er vigtigt, at de ikke får for meget.
Frosting:
 • Rør flødeosten og vaniljesukker sammen. Flormelisen sigtes ned i skålen og det hele piskes sammen. Hæld meget langsomt fløden i og stil frostingen på køl en halv times tid.
  Pynt kagerne med frosting ved hjælp af en sprøjtepose. Pynt evt. med krymmel eller frysetørret hindbær.
  Kagerne skal opbevares på køl til de skal spises.
  * I filmen siges der 160 ml piskefløde. Det prøvede jeg i første omgang, og det er alt for meget! Frostingen bliver alt for tynd. I anden omgang forsøgte jeg mig med det halve, men jeg brugte ikke det hele. Prøv at måle 60 ml op og hæld det ganske langsomt i, så du kan nå at stoppe, inden den bliver for tynd.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

11 Kommentarer

 • Svar Charlotte 21. juli 2013 at 20:55

  Hm det lyder mystisk.. Hvilket mærke flødeost brugte du? Jeg har nemlig prøvet at bruge både Levevis og et mærke fra Lidl, hvor frostingen blev ret så flydende :/ Så jeg er begyndt kun at bruge philadelphia!

 • Svar Mie 21. juli 2013 at 21:09

  I første omgang brugte jeg Levevis fra Føtex og i anden omgang en neutral flødeost fra Lidl “Pic Frisch”. Det var dog ikke mærket på osten, som gjorde den store forskel men mængden af fløde.
  PS: Jeg kan se, at du også har lavet Red velvet kager i går. Favorit kagen :-)

 • Svar Charlotte 22. juli 2013 at 00:02

  Altså da jeg brugte levevis flødeost til frosting var det bare frosting med smør og flormelis og den blev helt flydende, så tror altså godt det kan være lidt derfor den første gik galt for dig… Men jaaa har også lige lavet red velvet kager, de er så lækre, og det ligner umiddelbart vi har brugt den samme opskrift til kagen? :) Mine faldt også lidt sammen, de var ellers så flotte da jeg tog dem ud af ovnen ;)

  • Svar Mie 22. juli 2013 at 21:36

   Jeg tror du har ret i, at det er vigtigt at bruge en flødeost som ikke har for lavt fedtprocent. Men i mit tilfælde er det fløden, som gjorde den store forskel. Jeg brugte ikke en gang halvdelen af den mængde som nævnes i filmen. Jeg skal ikke kunne sige, om det også gælder, hvis man laver en frosting på smør.

   I anden omgang brugte jeg som sagt flødeosten fra Lidl og der endte frostingen med at bliver super god, cremet, let og luftig. Lige som jeg synes den skal være. Så nu har jeg endelig fundet frem til den perfekte frosting :-) Jeg tror ikke, at vi har brugt samme opskrift i alt fald er der ikke vand i mine cupcakes og mængderne er heller ikke de samme. Fortsat god sommer :-)

 • Svar Thomas 3. august 2013 at 09:50

  Dine cupcakes ser meget lækre ud og jeg vil lige give dig et lille fif når du skriver at de er a la Agnes. Jeg har tidligere leveret ahornsirup til Agnes som de brugte til at dyppe hver enkelt cupcape i for at bevare den lækre svampede konsistens lidt længere. Det giver er ret stor forskel på kagen.
  Mvh Thomas

 • Svar Mie 4. august 2013 at 12:13

  Hej Thomas
  Tak, det lyder som et fif der må prøves af :-)
  Dyppede de hele kagen eller toppen? Ahornsirup smager skønt, men jeg kan forestille mig at kagerne alligevel kan blive FOR “våde”.
  Fortsat god sommer.
  Hilsner fra Mie.

 • Svar Karina 14. august 2014 at 16:13

  Hej Mie
  Jeg skal bage dem i morgen eftermiddag, men først servere dem lørdag formiddag.
  Kan jeg putte frostingen på i morgen også?
  Jeg tænker, at det så er svært at lægge noget over, så de ikke bliver tørre.

 • Svar Mie 14. august 2014 at 20:48

  Hej Karina

  Nej, det ville jeg ikke gøre. Jeg ville opbevare kagerne i en beholder med låg og så først lave frostingen den efterfølgende dag.

  Et par timer inden kan du piske frostingen sammen og sprøjte den på kagerne. Så kan de stå på køl, til de skal spises.

  Jeg håber, at I får en god fødselsdag med lækre kager :-)

  Mange hilsner fra Mie

 • Svar Kirstine 25. marts 2015 at 12:25

  Hej Mie
  Tak for en super opskrift! Jeg har bagt dem af et par omgange og senest til en bryllups reception, hvor de vagte stor opsigt.
  Mht. at kagerne falder sammen, har jeg prøvet sirup tricket og det virker ikke for mig. Tilgengæld var mit lokale supermarket løbet tør for Dr. Oetker farve og jeg købte en anden slags (Idun, mors hjemmebage). Disse kager faldt ikke sammen… Men farven var ikke lige så pæn!
  I forhold til tilsætning af fløde har jeg brugt ganske lidt og tilsvarende mindre sukker (40g stedet for 60g). Syntes ikke fløden bidrager med så meget smag, så en lille skvat giver god samling og konsistens.

  Bedste hilsner Kirstine

  • Svar Mie 25. marts 2015 at 14:31

   Hej Kristine

   Dejligt at høre, at du har glæde af opskriften :-)

   Jeg har heller ikke prøvet at dyppe dem i sirup, men jeg har heller ikke været ude for at kagerne falder sammen – andet end en smule efter bagning. Jeg tror, at siruppen som en anden læser skrev om, var for at holde kagerne svampede.

   Jeg bruger ikke sukker til frostingen med flormelis. Fløden prøver jeg mig lidt frem, ligesom du også skriver. Den skal helst hældes ganske langsomt, så frostingen ikke bliver flydende men lækker cremet.

   Mange hilsner fra Mie.

 • Svar Jordbær-hapsere med creme - Madling.dk 23. februar 2017 at 12:38

  […] lavede til disse jordbær-hapsere med creme. Cremen på toppen er inspireret af mine favorit kager red velvet cupcakes. Det er en creme som laves af flødeost som bliver rørt med flormelis og vaniljesukker. Jeg har […]

 • Skriv din kommentar