Juice og saft
Drikkevarer

Rabarbersaft

Rabarbersaft

Jeg har lavet den lækreste hjemmelavet rabarbersaft som drengene, min mor og jeg om lidt skal nyde i haven. Jeg er sikker på, at vi alle kan trænge til noget koldt og læskende på en varm og solrig dag som i dag.

27 grader viser temperaturen, så det er bestemt en dag, som skal bruges ude. Vi må finde os en god skyggeplads i haven – måske på denne bænk under et stort træ. Drengene vil sikkert gerne bade, og så kan min mor og jeg hyggesnakke og slappe af imens.

Vi har ikke rabarber i haven, og jeg har aldrig rigtig været så pjattet med dem, men som saft er det noget af det bedste jeg ved. Kombinationen af det sure og søde og så serveret i et glas med masser af isterninger og et par mynteblade, det er altså bare godt! Jeg har prøvesmagt saften af flere omgange, og resten har jeg hældt på to flasker. Så kan min mor få sig en flaske saft med hjem. Jeg ved nemlig, at hun også er ret glad for rabarbersaft.

Nu vil jeg få hente mine to skønne drenge, så vi kan komme i haven ♥

Rabarbersaft

Rabarbersaft

Rabarbersaft

Opskrift på rabarbersaft

385 g rabarber (uden blade og stilke)
8 dl vand
2 dl lys rørsukker
0,5-1 tsk vaniljepulver

Pynt: Mynteblade og masser af isterninger

Fremgangsmåde

Rens og skyl rabarberne. Skær enderne fra og skær resten ud i små stykker. Kom rabarberne ned i en gryde og tilsæt vand, rørsukker og vaniljepulver. Tænd på højeste varme på komfuret og lad blandingen koge i 5 minutter.

Lad saften stå og afkøle lidt inden den sættes i køleskabet i 20 minutter for at trække. Hæld saften igennem et klæde eller en sigte med meget små huller, så de store stykker rabarber sorteres fra.

Hæld saften på rene skoldede flasker hvis den skal gemmes og sæt den på køl. Fortynd rabarbersaften med vand (efter smag) inden den skal drikkes og server den kold med masser af isterninger og mynteblade.

Mængde

8 dl rabarbersaft (ublandet)

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar