Råkost med rødbede og gulerod

Råkost med rødbede og gulerod

Denne råkost med rødbede og gulerod er skøn lille salat som mætter godt.
Den er farverig at se på, og så er den nem og hurtig at få lavet. Jeg har brugt en blanding af gulerødder og rødbeder til råkosten. Dressingen består kun af saften fra en halv appelsin som giver salaten lidt syrlighed. Til sidst har jeg toppet med ristede cashewnødder for at give ekstra knas.

Selv om det er en meget simpel salat, så mætter den godt, og jeg synes også, at den fungere godt som tilbehør til mange vinterretter. Det er helt sikkert en salat, som jeg kommer til at lave mange flere gange. Søren var helt vild med den, og sagde flere gange, at den lige var ham.
Opskriften egner sig til to personer, men kan jo nemt lige laves i dobbelt portion.

Du kan se mange flere opskrifter på salat her.

Råkost med rødbede og gulerod

Opskrift på råkost med rødbede og gulerod

200 g gulerødder
230 g rødbeder
Saften fra en halv appelsin
25-30 g cashewnødder + lidt salt

Fremgangsmåde

Skræl gulerødderne og rødbederne. Jeg kommer en frysepose rundt om hånden, når jeg skræller rødbeder på grund af farven. Blot et lille tip hvis man ikke har køkkenhandsker.

Riv gulerødderne og rødbederne på et rivejern på den grove side.
Kom dem ned i en skål og pres saften fra en halv appelsin ud over råkosten.

Rist cashewnødderne på en pande uden fedtstof til de får lidt farve. Vend dem hyppigt på panden så de ikke brænder på. Drys lidt salt hen over nødderne og hak dem ud i små stykker inden de drysses hen over salaten.

Mængde

1 lille skål råkost med rødbede og gulerod

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.