råkost med kål og æble
Salat

Råkost med kål og æble

råkost med kål og æble

Råkost med kål og æble – en god opskrift på salat med revet gulerod.

Jeg er bestemt fan af god og nem madlavning – også når det gælder salater.
Denne her råkost med kål og æble er super nem og hurtig at blande sammen og så smager den lækkert.

Gulerodssalat med æbler mætter godt og kan med fordel blandes sammen med kål som her i opskriften. Har du en rest kål, kan det sagtens snittes og blandes i salaten, men du kan også bruge en færdig købt blanding som jeg har gjort. Jeg har brugt en blanding af grønkål, rødkål og gulerødder og så har jeg revet flere gulerødder i.

Der er også tilsat rosiner, solsikkekerner og græskarkerner i råkosten. Det giver salaten mere knas, og gør den også lidt mere spændende, synes jeg. Både solsikkekerner og græskarkerner smager skønt i salater, så dem bruger jeg ofte som topping.

Råkosten kan for eksempel spises sammen med nye kartofler og fiskefrikadeller, som tilbehør til frikadeller eller kommes i en burger. Du kan også bruge salaten i madpakken, komme den i en ægge-wrap eller blande den sammen med en anden salat. Vi bruger salater på mange måder her hjemme, og det er tit, at det smager allerbedst, når vi prøver noget nyt. Salat behøver ikke kun at blive spist og serveret som tilbehør, da det kan anvendes på så mange andre lækre måder også.

Vi spiser salat eller grøntsager til alle vores måltider. Malte vil stadig gerne have grøntsagerne opdelt, så når jeg laver salat, plejer jeg at tage fra til ham. Så får han den ofte i små skåle og kan få lov at spise og blande det, lige som han helst vil det.
Sådan tror jeg, at der er mange børn som har det – måske du kender det fra dine egne børn?

Prøv også:
Kyllingesalat med avocado og solsikkekerner
Bulgursalat med serrano og blommer

revet gulerod

Råkost med kål og æble

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 200 g kålmix (fx. en blandet pose med grønkål, rødkål og gulerødderl)
  • 4-5 gulerødder
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 røde æbler
  • Jumborosiner
  • Græskarkerner
  • Solsikkekerner

Sådan gør du

  • Skyl salaten i en sigte og lad den dryppe af inden den kommes ned i en skål.
    Skræl og riv gulerødderne på et rivejern. Bland gulerødderne i salaten.
    Kom citronsaft ud over salaten og vend den rundt.
    Skyl æblerne og skær dem ud i små tern og kom dem i salaten.
    Pynt med rosiner, græskarkerner og solsikkekerner.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar