Quesadillas med pepperoni og ris
Aftensmad

Quesadillas med pepperoni og ris

Quesadillas med pepperoni og ris

Quesadillas med pepperoni og ris – en nem og hurtig quesadillas opskrift.

Quesadillas, tortillas eller bare madpandekager som mine børn kalder dem kan laves på så mange måder. Vi spiser ret ofte tortillas med oksekød og grøntsager på hverdagsafter. Det er nemt og hurtig at lave, og så kan drengene blande som de ønsker.
De her quesadillas med pepperoni og ris er mindst lige så nemme at lave, og dem får vi også ret ofte.

Jeg har fyldt madpandekagerne med revet mild cheddar, kogte ris og pepperoni.
Det blev rigtig godt, og så dyppede vi i guacamole. Man kan også bruge salsa, en dressing eller creme fraiche som dyppelse.
Jeg har to varianter af gucamole på bloggen. Den ene er en grov og en smule spicy variant og den anden en helt mild variant godt med creme fraiche. Jeg linker lige til dem begge her under:
Grov gucamole og den anden hedder bare gucamole.

Jeg plejer at riste pandekagerne på panden, til de bliver varme og får en gylden farve.
De skal laves på en stor pande, og de kan godt være lidt svære at vende. Det letteste er at bruge en paletkniv eller at lægge pandekagen over på en tallerken. Hold på pandekagen og vend tallerkenen rundt og lad tortillaen glide ned på panden igen, så også den modsatte side bliver varmet.

Efter tilberedning skæres madpandekagerne over i mindre trekanter med en skarp kniv. Så kan man bedre holde på stykkerne og dyppe i tilbehøret.

Flere forslag til fyld i mexicanske quesadillas.

  • Kylling (en rest fra en ovnkylling eller kyllingbrystfilet)
  • Hakket oksekød (eventuelt tilsat spidskommen, paprika og chili)
  • Bønner (en bønne-mos eller hele kidneybønner)
  • Oksekød i strimler (med krydderier)
  • Grøntsager (vegetar)

Kom gerne med flere ideer – hvordan plejer du at lave quesadillas?
Vi vil rigtig gerne prøve endnu en ny variant :-)

quesadillas opskrift

Quesadillas med pepperoni og ris

Antal 8 stykker

Ingredienser

  • 4 store tortillas
  • Lidt olivenolie eller smør
  • 140 g revet mild cheddar
  • 100-125 g pepperoni
  • 3 dl kogte ris

Tilbehør

  • Grøntsagsstave
  • Guacamole (se link til opskriften i teksten)
  • Salsa
  • Creme fraiche

Sådan gør du

  • Kog risene efter anvisningen på posen/pakken.
    Gør tilbehøret klar inden du starter på pandekagerne.
    Læg to tortillas på et skærebræt eller stykke bagepapir.
    Læg et lag af ris som presses ned med en spiseske, kom pepperonier på og drys osten ud over.
    Læg de næste to tortillas på som toppen.
    Varm en stor pande op med lidt olivenolie på og løft den første quesadilla over på panden. Hold øje med den til den er brunet på den ene side. Vend den forsigtigt om ved hjælp en en paletkniv eller en tallerken (se beskrivelse i teksten).
    Når pandekagen er brunet på begge sider og osten er smeltet, kan den lægges på en tallerken med et viskestykke over. Her kan den holdes varm imens den næste tortilla laves på samme måde.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar