Pulled pork
Aftensmad

Pulled pork

Pulled pork

En nem og god opskrift på pulled pork. Pull pork kan serveres sammen med burgerboller, aioli og hjemmelavet coleslaw.

Pulled pork laves af nakkefilet som gnides men en masse lækre krydderier og derefter skal kødet langtidsstege i ovnen. Det er en god idé at varme ovnen op om morgnen og gøre krydderierne klar, så du kan nå at have kødet klar til aftensmaden.

Jeg har ikke fået delt denne opskrift med jer på pulled pork. Det er længe siden, at vi har fået det, men billederne havde fået gemt sig i en anden mappe på min computer. Men nu fandt jeg dem heldigvis, så her kommer opskriften.

Der findes mange forskellige blandinger af krydderier, som man kan bruge til pull pork. Man kan også købe færdigeblandinger i de større supermarkeder, men det er nu ikke svær at lave sin egen blanding. Jeg har brugt mange af de krydderier, som vi synes godt om blandt andet paprika, spidskommen og hvidløgspulver. I princippen kan du blande de krydderier, som du synes bedst om, så længe der laves en “base” af farin, paprika og salt.

Pull pork i ovn:
Kødet skal have cirka 7,5 time i ovnen. Jeg kom det i ovnen klokken 9, og så passede det med, at det kunne nå at trække og blive gjort klar til aftensmaden.

Tilbehør til burgere med pulled pork:

Smør bunden af burgerbollen med aioli, læg kødet på og derefter et godt lag coleslaw. Slut af med den øverste burgerbolle.

Der bliver en meget stor portion kød ud af denne opskrift. Det er perfekt til gæster eller hvis familien skal have mad til flere dage. Pulled pork kan også bruges i hotdogs, på pizza, i salater eller til tortillapandekager.

Pulled pork - opskrift
Pull pork
Opskrift pull
Burger

Pulled pork

Antal 1 steg

Ingredienser

  • 2,7 kg nakkefilet
  • 75 g farin
  • 8-10 tsk. mild paprika
  • 2 tsk. fint salt
  • 0,5 tsk. stødt sort peber
  • 1,5 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1,5 tsk. spidskommen

Sådan gør du

  • Om morgnen
    Start med at fjerne store sener og brusk. Det er kun de yderste par sener som skal fjernes, resten af stegen skal være som den er.
    Bland alle krydderierne sammen i en skål og hæld dem derefter ud over kødet. Gnid krydderierne hen over siderne, bunden og toppen af kødet, så det bliver helt dækket.
    Kom kødet ned i et stort fad og sæt det i en forvarmet ovn. De sidste par timer sættes der et stegetermometer ind i siden af stegen, så der kan holdes øje med temperaturen.
    Stegetid: 6,5 time ved 100 grader + 1 time ved 120 grader.
    Eksempel sæt kødet i ovnen klokken 9.00 til klokken 15.30 ved 100 grader
    Klokken 15.30 skrues der op til 120 grader og stegen får endnu en time.
    Kødet skal have en kernetemperatur på 92-93 grader. Husk at stegetiden afhænger af ovnen.
    Lad gerne stegen stå og hvile i 20 minutters tid. Herefter trækkes kødet nemt fra hinanden med to gafler.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg meget gerne med på Facebook og Instagram profil også. 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar