Pulled chicken i karry
Aftensmad

Pulled chicken i karry

Pulled chicken i karry

Den lækreste kylling i karry lavet som pulled chicken i karry.

De af jer som følger med her på bloggen ved nok at vi ofte spiser kylling og karry. Det er en af Maltes yndlingsretter, og han kunne vist sagtens spise kylling flere gange om ugen, hvis han fik lov at vælge.
Denne gang har jeg prøvet at lave en lidt ny variant af retten, som jeg kalder pulled chicken i karry.

Det er egentlig samme fremgangsmåde, som når jeg ellers laver kylling i karry – men kyllingen er tilberedt på en lidt anden måde. Efter kyllingbrystfileterne er stegt møre og med en brun og let sprød overflade, har jeg trukket kødet fra hinanden med to gafler. Så bliver kødet til lange tynde strimler, ligesom når man laver pulled chicken i ovnen.
Det bliver lidt mere let og lækkert og ikke tørt som kylling godt kan blive.

Pulled chicken i karry kan spises sammen med ris og tilbehør. Vi fik gulerødder skåret i skiver, snackpeberfrugt i strimler, blandet lys kål, saltede peanuts, rosiner og persille til.
Det smager også rigtig godt med små æbletern og bananskiver, eller hvad du ellers har i køleskabet af frugt og grønt. Jeg plejer, at bruge af det vi har og så skære det i små stykker og komme det i skåle. Så kan vi hver især selv komme det på, som vi allerhelst vil have.

Der bliver en ret stor portion ud af opskriften, så jeg tænker, at det er til 5-6 personer. Mine drenge og Søren har en god appetit så derfor har jeg sat antal til fem personer.

Prøv også disse skønne vinterretter:
Pastaret med mørbrad og chorizo
Gryderet med oksekød
Hakkebøffer i fad

Kigger du med på Facebook?
Her deler jeg hver dag opskrifter med inspiration til aftesmaden, madpakker, bagning eller søde sager. Når der er nye opskrifter eller andre indlæg på bloggen, bliver de naturligvis også delt.
>> Følg min Facebook profil her.

Kylling i karry
Pulled chicken med karry

Pulled chicken i karry

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 650 g kyllingebrystfilet
  • Smør til at stege i
  • 3 tsk. karry (jeg har brugt medium stærk karry)
  • 3,5 dl piskefløde
  • 3 dl letmælk
  • 0,5 terning hønsebouillon
  • Salt og peber
  • Sovsejævner

Tilbehør

  • Kogte ris
  • Gulerødder
  • Blandet lys kål
  • Snackpeberfrugt
  • Saltede peanuts
  • Rosiner
  • Persille

Sådan gør du

  • Kog risene efter anvisningen på posen eller pakken. Jeg har brugt brune ris, og de skal koge længe.
    Klargør grøntsagerne, peanuts og rosiner i små skåle så det står klar.
    Kom smør ud på en stor pande og steg kyllingen på panden. Da stykkerne er ret store skal de have længere tid end fx. inderfilet. Steg kyllingen til de er gennemstegte og har fået en sprød overflade på begge sider. Kyllingen må ikke få for længe, den skal være mør og saftig. Er du i tvivl om den er færdigstegt, kan du tjekke undervejs i stegningen.
    Læg et stykke kylling på et skærebræt af gangen og træk kødet fra hinanden i små stykker ved hjælp af to gafler. Sådan gør du med alle stykkerne så kyllingen bliver til pulled chicken i tynde strimler.
    Kom smør ud på en sauterpande og varm den op. Drys karryen ud på panden og vend det rundt med en ske eller paletkniv. Det skal kun lige steges hurtigt så det giver ekstra smage i retten.
    Hæld alt kyllingen (som er lavet til pulled chicken) ud på panden og vend det rundt.
    Tilsæt mælk og fløde og derefter bouillon. Smag sovsen til med salt og peber og kom sovsejævner i til sovsen har en passende tykkelse.
    Server retten med kogte ris, grøntsager og tilbehør til.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar