
Pull apart hvidløgsbrød med smeltet ost – et lækkert og super nemt pull apart brød.
I sidste uge havde vi venner på besøg til aftensmad. Jeg havde lavet flæskesteg, flødekartofler, en pæresalat og dette pull apart hvidløgsbrød med smeltet ost. Det var første gang, at vi smagte et pull apart brød. Jeg havde længe haft lyst til at prøve det, og var også stødt på det flere gange både på nettet og Pinterest. Jeg bruger tit Pinterest, når jeg skal inspireres til nye opskrifter, og jeg finder mange ideer til nye retter og kager. Og så tror jeg faktisk, at man kan finde ALT på Pinterest. Der er vitterligt alt lige fra billeder af mad, tøj, frisurer, dyr, hobbyprojekter, fester, indretning og meget mere.
Pull apart brød.
Pull apart brødet i opskriften her er lavet af et Filionebrød, som jeg havde købt. Man kan selvfølgelig også bage et brød selv. Men i så fald er det vigtig, at brød er et mere “fast” brød, så det ikke bliver blødt af alt fyldet.
Der er brugt godt med både smør og ost, og så har jeg brugt 2,5 fed hvidløg. Brødet var nemlig temmelig stort, og måtte gerne få en god og kraftig smag af hvidløg.
Du kan se på de næste par billeder, hvordan jeg har skåret brødet. Først med bredde ridser på den ene side og derefter modsat, så der kom små “lommer” til fyldet. Pull apart brødet er bagt 12-15 minutter ved 200 grader. Bagetiden afhænger af ovnen – så tjek til dit brød undervejs, så det ikke får for længe.
Både voksne og børn var meget begejstret for brødet, så det skal helt sikkert på bordet igen en anden gang, når vi får gæster på besøg eller skal hygge lidt ekstra.




Pull apart hvidløgsbrød med smeltet ost
Ingredienser
- Et godt fast franskbrød (jeg har brugt et Filionebrød 550 g)
- 250 g blødt smør
- 2,5 fed hvidløg
- Persille
- Havsalt
- 180 g revet mozzerella
Sådan gør du
- Rør smørret godt sammen med presset hvidløg, lidt havsalt og hakket persille.Skær skrå linjer ned i brødet på langs. Kniven skal ikke gå helt igennem brødet, men så langt at man efter bagning kan rive små stykker af brødet. Når linjerne på den ene led er skåret, skæres de modsat, så der danner sig et mønster af “rudere”.Kom hvidløgssmørret ned i alle de “små lommer” med en teske. Efterfølgende fyldes “lommerne” med revet mozzerella, og brødet pakkes ind i stanniol.Bag hvidløgsbrødet i en forvarmet ovn i midten af ovnen. Bagetid: 12-15 minutter ved 200 grader varmluft. Åben stanniolen og bag brødet yderligere i cirka 5 minutter til skorpen på brødet er gylden og sprød.
Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.
6 Kommentarer
Uhmmmmm det kan selv jeg da finde ud af. TAK :)
Selvfølgelig kan du det Wanda :-)
Og det her brød er virkelig nemt at få lækkert.
God dag. Kh. Mie
IgeN 1000 tak for dejlig madinspiration og læsning. Hvor mange personer kunne brødet række til? Kh. Stine
Hej Stine
Vi var 4 voksne og 4 børn, da vi fik det, og der var i alt fald nok :-)
Hvis det skal være til færre/flere personer, kan du sikkert finde et andet passende franskbrød.
Tak for dine søde ord :-)
Kh. Mie
Uhmmm det skal prøves snarest :) Godt Nytår :)
Knus Wanda
Rigtig godt nytår til jer :-)
Knus fra os