Pop cakes
Kage og dessert

Pop cakes

Pop cakes
Alle og enhver har snart prøvet at lave pop cakes. Så jeg tænkte, at jeg også hellere måtte komme med på moden og få prøvet at lave de sjove kager på en pind.
Jeg blev noget overrasket over, hvor svært det er. Specielt hvor svært det er at få dem til at se flotte ud. Det lykkedes desværre ikke så godt, men I får alligevel billederne her.

Der findes rigtig mange pop cakes opskrifter, hvis man googler efter det. Jeg har prøvet at lave min egen opskrift, efter det jeg lige havde i min bage-skuffe. Garvede pop cakes bagerne vil sikkert have andre ingredienser og en anden metode, men her får I min.

Jeg har snydt og købt en færdig sandkage, da jeg ikke havde tid til at bage den selv.
“Faste” kager såsom sandkage, chokoladekage eller brownie er gode til pop cakes.
Frostingen som er blandet i kagen, er en opskrift af Martha Stewart. Jeg valgte denne, da jeg synes mange af de tidligere frosting’s, som jeg har prøvet, har været alt for smør agtige.
Kagerne sidder på træpinde. Skulle jeg have serveret dem til fx en børnefødselsdag, ville jeg have valgt at købe rigtige pop cakes pinde. Jeg synes ikke, at kagerne sad så godt, og så er træpinde lette at stikke sig på.

Pop cakes

Opskrift på pop cakes

350 g sandkage
4 tsk jordbærsyltetøj
Et par dråber mandelessens
1 tsk vaniljesukker

Frosting:
4,5 dl flormelis
1,25 dl kakao
90 g blødt smør
0,5 dl mini mælk
3 tsk vaniljesukker

Pynt:
Mørk og hvid chokolade
Spiselig glimmer
Frysetørret hindbær (fra Svansø)
Krymmel

Fremgangsmåde

Kagen smuldres ned i en skål.
Rør frostingen sammen og bland den sammen med kagen.
Form små kugler og læg dem på en plade med bagepapir. Stil kuglerne i køleskabet i et par timer eller i fryseren i ca. 30 min. De skal ikke være frosne men godt kolde.
Dyp spidsen af pindene ned i smeltet chokolade og sæt kagerne på. Herefter dyppes også kagerne i chokoladen og de pyntes.
Lad chokoladen tørre inden de spises. Kagerne kan godt laves dagen før og opbevares i køleskabet indtil brug.

Mængde

30 stk.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar