Pølsebrød
Brød og boller

Pølsebrød

Pølsebrød
Da jeg spurgte min søn, hvad han gerne ville have at børnehaven fik til hans kommende børnefødselsdag, svarede han “pølser, pølsebrød, ristet løg og ketchup”. Så det fik børnehaven i går, da de var inviteret til 5 års fødselsdagsfest hos os.

Jeg vidste godt, at det var en stor omgang pølsebrød, som skulle bages, når der var inviteret en hel børnehave. Derfor startede jeg et par dage før med at bage en stor portion med to pakker gær. Da de var færdige, blev jeg alligevel i tvivl om, der var nok, så jeg lavede en halv portion mere. I alt blev det til 66 pølsebrød, og der var heldigvis rigeligt.

Der er både lidt sukker og honning i opskriften, så for at pølsebrødene ikke blev for søde, kom jeg også lidt hvid peber i dejen. Der er både fuldkornshvedemel i opskriften og almindelig hvedemel, det gør brødene en smule grove og mere mættende.

Efter brødene var bagt kom jeg dem i fryseposer med clips på og frøs dem ned. Jeg tog dem op i går morges, da vi vågnede, så de kunne nå at tø op, inden de blev lunet cirka 10 minutter i ovnen på 200° (varmluft).

Pølsebrød
Opskrift på pølsebrød

7 dl vand
100 g gær
1 dl olie
1 spsk honning
2 tsk salt
1/3 tsk hvid peber
2 spsk sukker
1 æg
250 g fuldkornshvedemel
1100 g hvedemel

Til pensling: Et halvt sammenpisket æg.

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, honning, salt, peber og sukker.
Herefter tilsættes ægget og mel lidt af gangen. Da det er en ret stor portion dej, brugte jeg en bage-røre-maskine til at røre dejen rundt med. Det letter arbejdet en del, og gør at dejen bliver æltet ensartet.
Efter æltning sættes dejen til at hæve i 30 minutter med et viskestykker over.
Herefter rulles dejen til 44 pølsebrød som lægges helt tæt på en plade med bagepapir. Lad pølsebrødene hæve i 30 minutter inden de pensles med æg og kommes i ovnen.
Bagetid: 10-12 minutter ved 200° (varmluft).

Mængde

44 pølsebrød

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar