Poke bowl med kylling
Aftensmad

Poke bowl med kylling og nudler

Poke bowl med kylling

Poke bowl med kylling og nudler – en lækker poke bowls opskrift.

Vi er temmelig vilde med denne poke bowl med kylling og nudler. Den indeholder også grøntsager, avocado og saltede mandler. Den kan både spises som frokost og aftensmad, og så behøver man jo ikke lige nødvendigvis, at bruge de sammen grøntsager som jeg har brugt.

Poke bowls er gået hen og blevet ret populære både på cafeer og i hjemme-køkkenet. Poke er rå fisk og derfor serveres de oprindelige poke bowls med fisk. Man kan dog også godt lave dem med kylling og kød, og efterhånden tror jeg, at de laves i alle kombinationer – også som vegetar bowls.

Min opskrift på hjemmelavet poke bowl er både med kylling, nudler, aspargesbroccoli vendt i hvidløg, gulerødder, agurk, avocado, og saltmandler (der er link til opskrifen på mandlerne). Som dressing har jeg anvendt almindelig soyasauce. Man kan også købe eller selv lave en thai inspireret dressing med jordnødder eller rød karry.

Måske kender du ikke aspargesbroccoli? Jeg tror også, at de kaldes babybroccoli, og de har tynde lange stilke. Jeg synes, de smager mega godt, og de bliver perfekte, når de lige får en hurtig tur på panden i lidt hvidløg og smør.

Retten kan spise både kold og varm, så den kan også medbringes som frokost.
Serveres retten til børn (mindre børn) kan kyllingen, nudlerne og grøntsagerne servers i små skåle eller opdelt på en tallerken. Sådan fik min yngste dreng, Maltes serevert maden. Han kan bedst lide det opdelt, så han kan se og spise af det, han vil.

Hvis du mere er til fisk, kan du også lave retten med laks eller tun. Vi er (desværre) ikke de store fiskespisere, så derfor fortækker vi kylling. Jeg synes ellers at poke bowls med rå fisk ser så flotte og indbydnede ud.

Har du prøvet at lave hjemmelavet poke bowl, og hvad kan du allerbedst lide at blande i?

poke bowls opskrift

Poke bowl med kylling

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 250 g nudler
  • 1 terning hønsebouillon
  • 200 g Aspargesbroccoli
  • 0,5 fed hvidløg
  • Smør til at stege i
  • 650 g kyllingeinderfilet
  • Salt og peber
  • 4 gulerødder
  • 0,5 agurk
  • 2 avocadoer

Dressing og topping

Sådan gør du

  • Kog nudlerne i vand og hønsebouillonen.
    Lad dem dryppe af i en sigte og kom dem tilbage i grygen og læg låg på.
    Kom lidt smør ud på en stor pande sammen med presset hvidløg. Giv aspargesbroccolierne et par minutter på panden. De må ikke få for meget. De skal forblive let sprøde. Stil dem til side til de skal serveres.
    Steg kyllingen på den samme pande i lidt smør eller olie til den er gennemstegt. kom salt og peber på kyllingen.
    Skræl gulerødderne og lav strimler ud af dem. Skyl agurken og skær den ud i tern.
    Skær avocadoerne ud i tynde skiver.
    Anret det hele i skåle som du synes, eller som jeg har gjort det på billederne.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar