pølsegryde
Aftensmad

Pølsegryde

pølsegryde

Pølsegryde – en nem ret med pølser og ris.

Jeg laver ofte min nemme og milde tomatsauce til forskellige retter. Denne gang er det til en pølsegryde med ærter og peberfrugt som kan spises sammen med kogte ris eller pasta. Saucen er lavet med tomatpassata så den er uden klumper og i stedet god og cremet. Jeg har tilsat lidt mild paprika, da det giver sådan en god smag sammen med tomaterne.

Der er rød peberfrugt og ærter i pølsegryden. Det passede så godt, men der kan også bruges champignoner, majs, sukkerærter, porre, små tern af gulerødder eller mindre buketter blomkål eller broccoli.

Prøv også denne opskrift med pølser – pastaret med pølser og grøntsager og pølsehorn med havregryn.

Ret med pølser.

I denne pølsegryde er der brugt frankfurter. De har lidt mere smag og konsistens, men der kan også godt bruges andre typer af pølser som kyllingepølser eller grillpølser. Pølserne er vendt sammen med løget, som jeg har revet på et rivejern. Malte vil stadig ikke have små løgstykker i maden, så enten bruger jeg løgpulver eller river løg. Så får vi stadig smagen men uden stykkerne af løg i maden.

Retten kan også laves som en pastaret med pølser, hvor der bruges kogte pastaer i stedet for ris. Jeg synes bare, at det var ved at være længe siden, at vi havde fået ris – men det vil sikkert smage lige så godt med pasta.

Lav eventuelt en dobbelt portion af pølsegryden, så der er aftensmad til to dage. Så skal den bare lige varmes op, og så kan der koges ris eller pasta til. Vi er ikke særlig gode til at lave mad til flere dage af gangen, men det vil jeg gerne blive bedre til. Hvis vi har rester tilbage bliver de ofte spist til frokost, og særligt nu hvor både jeg og Søren arbejder hjemme, og William er i hjemmeskole.

Se mange flere opskrifter til familien her: Børnevenlig retter.

pølsegryde opskrift
ret med pølser

Pølsegryde

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • Smør til at stege i
  • 450 g frankfurter
  • 1 rød peberfrugt
  • 125 g frosne ærter
  • 700 g tomatpassata
  • 250 ml piskefløde
  • 1 tsk. mild paprika
  • 1 tsk. groft salt
  • Peber

Tilbehør

  • Kogte ris

Sådan gør du

  • Start med at lave risene og så kan resten af retten gøres klar imens risene koger.
    Skræl løget og hak det fint eller riv det på et rivejern (hvis der ikke må være små tern af løg i saucen).
    Kom smør ud i en gryde eller sauterpande og svits løget.
    Skær pølserne ud i skiver og vend dem på panden sammen med løget i et par minutter.
    Skyl peberfrugten og skær den ud i små tern som tilsættes retten. Kom også ærterne i og vend det hele rundt.
    Hæld tomatpassaten i og vent til den er varmet op inden fløden hældes i. Varm saucen op og smag den til med paprika, salt og peber.
    Spis pølsegryden sammen med de kogte ris.
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar