Pølsebrød med rugmel
Brød og boller

Pølsebrød med rugmel

Pølsebrød med rugmel

Grove pølsebrød bagt med rugmel og drysset med sesamfrø.

Til Maltes 3 års fødselsdag med familien fik vi pølser med pølsebrød og til dessert lagkage og kiksekage. En yderst børnevenlig menu og så var det samtidig mad, som jeg havde mulighed for at forberede det meste af, inden gæsterne kom. To dage inden fødselsdagen bagte jeg disse pølsebrød med rugmel, som jeg kom i fryseren med det samme. De kom i fryseposer med clips på, og så var de lige til at tage op på selve dagen og lune dem i ovnen.

Som tilbehør til pølsebrødene fik vi små pølser med ost og bacon, røde kogte hotdogpølser og almindelige wienerpølser. Så var der hjemmelavede ristede løg, agurkesalat, finthakkede rødløg, cherrytomater, peberfrugt og agurk i stave, pærer i tynde både, brøndkarse, remoulade, ketchup, sennep og rød pesto. Det hele var sat samlet, og så kunne vi hver især selv lave vores hotdogs. Søren syntes, at det var lidt specielt med brødkarse og hotdogs. Men jeg kan fortælle, at det var en ganske god blanding. Et pølsebrød, en pølse med ost og bacon, rød pesto, pære og brøndkarse på toppen. Nam nam!

Der bliver en stor portion grove pølsebrød ud af opskriften. Jeg fik lavet 35 styks. Hvis du ikke ønsker, at lave helt så mange pølsebrød kan opskriften halveres, eller også kan du ændre antal i den lille hvide firkant over ingredienserne. Så tilpasses mængderne efter det ønskede antal.

Pølsebrød med rugmel

Pølsebrød med rugmel

Pølsebrød med rugmel

Antal 35 stk.

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 6 dl vand
  • 1 dl rapsolie
  • 4 spsk. sukker
  • 2 tsk. groft salt
  • 1 dl havregryn
  • 4 dl rugmel
  • 12 dl hvedemel

Pensling

  • 1 æg
  • Sesamfrø

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet. Tilsæt rapsolie, sukker, salt og havregryn og rør dejen rundt. Tilsæt rugmel og hvedemel lidt af gangen og rør dejen sammen med en køkkenmaskine. Det er vigtigt at dejen æltes godt sammen og gerne i en 5-6 minutter. Sæt dejen til at hæve i skålen med et viskestykker over ved stuetemperatur i 1 time.
    Tag en smule mel på hænderne og form 35 pølsebrød. Sæt pølsebrødene helt tæt samme på to plader med bagepapir. Lad brødene efterhæve i 45 minutter inden de pensles med et sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
    Bagetid: 12-15 minutter ved 225 grader varmluft.


Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar