
Disse små søde boller med en pølse i kalder jeg pølse muffins. De er lavet ud af den samme gode dej, som jeg bruger til at lave pitabrød og pølsehorn ud af. Jeg har halveret opskriften, og så har jeg undladt at komme sesamfrø i. Efterfølgende kom jeg til at tænke på, at jeg kunne have penslet rundt om pølserne og drysset med sesam eller birkes. Det må blive næste gang, jeg bager dem.
Hjemmebagte pølse muffins
Pølse muffins kan sagtens laves af børn eller børn kan være med i køkkenet, da de er lette at lave. Dejen skal ikke rulles ud som ved pølsehorn, og de skal næsten heller ikke formes. De kan anvendes som morgenmad, i madpakken, som mellemmåltid om eftermiddagen, til fødselsdag for børnene, på en picnic og så videre.
Vi synes, at de smager bedst lune og gerne med ketchup til.

Pølse muffins
Ingredienser
- 1,5 dl vand
- 15 g gær
- 0,25 dl olie
- 0,5 tsk. groft salt
- 250 g hvedemel
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet. Rør olie og salt i. Tilsæt mel og rør dejen grundigt sammen.Stil dejen til at hæve med et viskestykke over i mindst en 1 time og gerne længere.Form boller ud af dejen og læg dem i en silikone-muffin-form med 1/3 pølse i hver bolle.Bagetid: 10-12 minutter ved 250 grader.De kan godt fryses.


Opbevaring af pølsemuffins
Efter de er kølet af kan pølsemuffins kommes i fryseposer med en clips på, og så kan de komme i fryseren.
Så er det nemt lige at tage en enkel eller flere op til børnenes madpakker.
Hvis de skal tø op hurtigt, kan de kommes et halvt minuts tid i mikroovnen, og så er de lige til at spise. Det gør vi ofte også med hjemmebagte boller, hvis vi ikke har tid til at vente på, at de skal tø op. Pas på med ikke at give dem for længe, for så kan brødet godt blive blødt. Det skal kun være ganske kort tid, og til det lige når at blive lidt lunt.
Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.
Ingen kommentarer