Playitas - Fuerteventura
Charterrejser

Playitas – Fuerteventura

Playitas - Fuerteventura
Jeg var ærlig talt ret nervøs for, om vi kom afsted på ferie. Malte havde lige ligget syg i en uge, og dagen inden vi skulle rejse, blev William sløj. Meget heldigt var begge børn friske på rejsedagen, og efter en lidt lang flyvetur ankom vi til lufthavnen på Fuerteventura. Her blev minusgrader og sne skiftet ud med solskin og klipklappere –
og vi så frem til et et pusterum fra hverdagen, uden travlhed og forkølelser.

Fuerteventura er en af de kanariske Øer. Øen måler 1.660 km² og ligger ud for Marokko.
Flyvetiden er cirka 5,5 time, så noget længere end vi plejer at flyve. Men på grund af årstiden valgte vi, at det var ok med en lidt længere flytide, selv om ingen af os er særlig begejstret for at flyve.

Vores villa med pool

Vi havde lejet en lækker villa med egen pool på Playitas. Villaerne lå længst væk fra resten af resortet i et roligt og pænt område. Selve villaen var på 115 m2 og den tilhørende terrasse på 100 m2. Villaen havde to store soveværelser med hvert sit badeværelse. På begge badeværelser var der separat bruser og badekar.
Derudover var der også et ekstra toilet, så tre toiletter i det hele. Der var en mindre tv-stue plus en spiseplads og et køkken. Køkkenet havde opvaskemaskine, og i bryggerset var der vaskemaskine og tørretumler.

På terrassen var der to overdækninger. Fire gode liggestole, en stor rund solseng, et havebord med fire stole samt et lille bar-bord på hjul.

Poolen var på 22.5 m2 og 120 cm. i dybden.
Vi syntes, at poolen var for kold da vi ankom, så vi bad om at få den opvarmet noget mere. Den gjorde vi faktisk af flere omgange helt uden problemer. De noterede det ned i receptionen, og så kom der en og klarede det i løbet af kort tid. De var altid venlige i receptionen, gode til engelsk og ydede en god service.

Playitas - Fuerteventura

Et af soveværelserne med udgang til terrassen. I begge soveværelser var der dobbeltsenge, et stort skab, toilet, badekar og bruser. 

Playitas - Fuerteventura

Playitas - Fuerteventura

Spisepladsen i den ene ende af stuen med køkken foran. I køkkenet var der opvaskemaskine, køleskab, ovn, microovn samt kaffemaskine, elkoger og brødrister. 

Playitas - Fuerteventura

En eftermiddag ved poolen. Rundt om poolen var en dejlig stor og delvis overdækket terrasse med liggestole, borde og stole. 

Playitas - Fuerteventura

Det var så dejligt at have vores egen pool. Det er helt sikkert noget, som vi vil kigge efter igen ved næste rejse. 

Vejret på Fuerteventura

Inden ferien tjekkede jeg dagligt vejrudsigten for Fuerteventura. Vi rejste allerede midt i marts, så vi var lidt bekymret for, hvordan vejret ville være. Heldigvis var vejret dejligt, og vi havde sol alle dage. Nogle dage var det også lidt overskyet – men stadig sommertemperaturer. Specielt om morgnen (og formiddagen) samt om aftnen var det blæsende. Havde vinden ikke været der, havde det nok ikke været nødvendigt med en trøje om aftnen.
Den uge vi var på Fuerteventura var dagtemperaturerne mellem 20-25 grader.
Nu kan vi rigtig godt lide varme, men mere kan man nok ikke forvente i marts måned, så vi var meget tilfredse med vejret.

Playitas - Fuerteventura

Klokken 7.27 og solopgang. Jeg bliver vist aldrig fan af at stå tidligt op, men det her var altså det hele værd. Det mest fantastiske solopgang, og i baggrunden sad drengene og snakkede, imens de puttede i deres dyner. 

Playitas - Fuerteventura

Klokken 7.50 – William i fuldt udstyr og klar til poolen ;-) 

Pools og stranden

Vi brugte kun de andre pools på området en enkel dag.
Der var en større rund pool ned mod stranden med ligge-himmel-senge, en stor pool i nærheden af receptionen hvor der også var en børnepool og en pool med vandruchebane.
Over alt var der rigtig mange liggestole, og vi havde derfor ingen problemer med at sidde og ligge ned nogen steder.

Poolsene var opvarmet – men stadig noget koldere end vores pool ved huset.

Playitas - Fuerteventura

Poolen med vandrutchebanen, legepladsen og Malte som sejler rundt i børnepoolen ;-)

Playitas - Fuerteventura

En kølende forfriskende is ved poolen. Midt på ugen blev det dejlig varmt, og onsdag var den varmeste dag. Så varmt at vi kunne sole os, spise is og børnene kunne bade i de store pools. Det var så skøn! 

Området på Playitas

Playitas er et motions-paradise for træningsentusiaster. Vi kom der ikke for træne men for at holde familieferie, så jeg kan ikke komme med så mange anmeldser af trænings faciliteterne. Dog kan jeg nævne, at de så virkelig gode ud, og der var et kæmpe udvalg.
Det var muligt at leje cykler, spille golf, svømme, lave aerobic og yoga, danse, spille tennis og volley, fodbold, vandaerobic og meget andet.

Det kan nok lyde lidt underligt at vælge at tage til Playitas, når det ikke er for at træne, og vi var da også lidt i tvivl, om det ville være noget for os. Men til det kan jeg kun sige, at man sagtens kan tage til Playitas på familieferie og uden træning. Der er masser af mange andre muligheder, og vi føler, at vi fik meget ud af ferien. Vi lejede en bil og kørte på ture – blandt andet til en flot park. Vi gik mange ture i området, kørte med taxa ind til byen, var oppe på bjergene osv.
Det vil jeg fortælle mere om i et andet indlæg, så det her ikke kommer til at blive alt alt for langt.

Playitas - Fuerteventura

Drengene afprøver de udendørs-motions-redskaber. Over alt var der plantet så smukt og stedet var velholdt og rent. 

Billeje

Vi kunne ikke få billeje igennem Apollo til at virke hjemmefra, så derfor besluttede vi, at se på det når vi ankom. Der lå et car hire kontor på Playitas, hvor Søren lejede en Jeep. Ja, mindre kunne ikke gøre det, for som Søren sagde, “de have ingen andre biler hjemme”. Helt sikkert… mænd ;-)
Nå men det var en rigtig god bil, og der var helt styr på proceduren med at leje bil på stedet. Vi fik udleveret nøglerne på kontoret og så stod bilen klar til os sammen med to børnesæder.
Sikkerheden på Playitas og også taxa-kørsel på Fuerteventura er helt i top. Noget som vi vægter og værdsætter rigtig højt.

Vi mødte nogle danskere som havde lejet bilen hjemmefra. Deres lejede bil stod klar til dem i lufthaven, så de ikke behøvede at køre med bus. Det lød rigtig smart og var meget billigere end vores løsning. De havde kun betalt 1/3 for billeje for en hel uge – sammenlignet med de to dage vi lejede bil.

Selv om man ikke ønsker at tage på ture på Playitas, kan jeg stadig anbefale en bil, hvis man bor i villaerne. Der er langt at gå for børn til og fra maden. Det tog 15-20 minutter hver vej for os, og det blev efter et par dage lidt for meget for Malte. En aften hvor børnene var trætte, spurgte vi pænt, om vi måtte køre med af af “området-mændene” til vores villa. Der kører en slags viceværter rundt på Playitas som ordner en masse på husene, og de kører også bagage. Manden her var meget sød og tog os med. Efterfølgende sagde de i receptionen til os, at vi bare kunne ringe, når vi ønskede en bil til eller fra huset. Det var bare så flot service.

Læs også: Oasis Park – Fuerteventura og den lækre strand Playa De Jandia – Fuerteventura.

Playitas - Fuerteventura

Jeepen som vi havde lejet i to dage. Den var rigtig rar at køre i, og der var GPS og børnesæder.  

Gåture på Playitas

Der er virkelig flot, pænt, grønt og rent over alt på Playitas.
Der er hele tiden noget at se på, og der er god mulighed for at få gået meget.
Jeg havde mit smart-ur på, og vi gik mellem 13.000-20.500 skridt om dagen! Så der er ikke noget at sige til at børnene og vi fik trætte ben.

Playitas - Fuerteventura

Her er vi på stranden med den lange bro og det mørke lava-sand. Det var meget blæsende og også for koldt til at bade i marts måned. Så i stedet gik vi tur og kiggede på de vilde bølger. 

Playitas - Fuerteventura

Søren var helt oppe på toppen af et af bjergene en eftermiddag. Der var vi ikke med, men vi gik en mindre tur sammen med børnene. Det var så smuk en udsigt ud over havet. Drengene byggede små huse af stenene. 

Maden

Maden vil jeg bedømme til at være noget over middel/god i forhold til de andre, charterrejser som vi har været på. Det er ikke noget af det bedste, vi har prøvet men bestemt heller ikke det værste.
På Playitas kan man vælge mellem morgenmad, halv eller helpension. Vi havde valgt helpension og fik derfor både morgenmad, frokost og aftensmad. Drikkevarerne var ikke inkluderet i prisen bortset fra drikkevarer til morgenmaden. 

Jeg synes, at udvalget af maden på Playitas var stort og godt. Der var meget fokus på træning og sundt mad, og derfor var der både mulighed for at vælge low carb retter, protein retter og forskelligt grønt. Samtidig med det var der også pasta, pomfritter, kartofler, sovs og meget andet.

Hvis vi skal til Playitas igen, ville vi kun vælge morgenmaden. Det er klart den som er mest lækker og det er til trods for, at jeg ikke spiser morgenmad i hverdagene. Der var så meget godt som juice, smoothies, æg tilberedt på mange måder, pandekager, salater og et meget stort udvalg af brød. De havde både lyse og grove brød og endda rugbrød og grovboller.

Vi blev trætte af frokosten og aftensmaden i løbet af den uge, da retterne begyndte at minde meget om hinanden. Så skal vi der til igen, vil vi kun vælge morgenmad, og så spise en let frokost enten ved at købe en smoothie eller lille ret i baren ved poolen. Aftensmaden ville vi enten spise på en af resturanterne på området (de så gode ud) eller spise i byen.

Playitas – Fuerteventura

En solid omgang morgenmed med groft brød, bønner, dobbeltstegt spejlæg, ost, grønt, muffins og spanske churros! :-) 

Playitas - Fuerteventura

Udsigten under morgenmaden hvor vi kunne se ud over bjergene og golfbanen.
Der var så grønt og frodigt over det hele med træer, planter, blomster og smukke palmer. 

Playitas - Fuerteventura

Flyselskabet

Da vi bestilte rejsen, kunne vi vælge at flyve med Smartlynx eller et andet selskab.
Vi valgte Smartlynx, da de var billigst og samtidig havde afgang senere på morgnen.
Det passede os bedst, så vi ikke skulle op midt om natten med børnene.

Siden hen har vi talt om, hvor meget vi fortrød det valg. Vi kendte ikke på forhånd Smartlynx, men som Søren sagde, “dem var der bestemt ikke noget smart over”.

Der var kun engelsktalende personale ombord, og de var ikke gode til engelsk.
De var ikke spor serviceminded, jeg vil næsten kalde dem uhøflige.
Samtidig var der intet “ekstra” for børn eller voksne ombord i flyet. Ingen skærme og derfor kunne de heller ikke vise film. Der var ingen små konkurrencer eller mulighed for at høre musik.

På vejen der ned, var der så hæslig varmt i flyet, at drengene kun sad i undertrøje.
Det var virkelig sådan at folk sad med røde kinder og var dårlige. Jeg spurgte stewardessen, om det var muligt at piloten kunne skrue ned for varmen, da der var så varmt. Det sagde jeg selvfølgelig på engelsk, men alligevel havde hun meget svært ved at forstå mig.

På vejen hjem var der madrester, papir og lignende i lommerne på sædet og min sele sad fast under stolen, så jeg af flere omgange måtte have fat i hjælp. Det tydede på, at flyet ikke var rengjort eller tilset ordenligt inden afgang.

Fra børnene fik deres morgenmad, gik der halvanden time, før de voksne fik morgenmad.
Det var derfor gået hen og blevet frokost, og flere passager spurgte efter maden. En del fik udleveret noget andet, end de havde bestilt efter den halvanden time var gået, og efter maden sad vi længe – meget længe med emballagen af maden.

Det er ikke et flyselskab, som vi kunne tænke os at flyve med igen.

Det savnede vi

Når jeg tidligere har skrevet om rejser, som vi har været på, har jeg skrevet om, “ting vi savnede”. De ting som jeg vil nævne her er virkelig småting for Playitas er skønt.

Stuen
Vi savnede (en smule) bedre sofamøbler. De var ikke behagelige at sidde i, så vi brugte dem næsten ikke.

Larm fra poolen – rensningsanlægget 
Rensningsanlægget var placeret op af det ene soveværelse. Det larmede en del og var derfor også forstyrrende. Det har nok ikke været muligt at have det andre steder, men det var et lille minus ved et ellers meget lækkert hus.

Min anmeldelse af Playitas – Fuerteventura

Playitas er et rigtig flot og dejligt sted. Villaen og poolen var så dejlig, og uanset om vi skal til Playitas eller et andet sted næste gang, så vil vi rigtig gerne have egen pool.
Det var skønt for børnene lige at kunne hoppe i, uden at vi skulle pakke en masse inden, og så var det rigtig hyggeligt for os voksne at sidde der om aftnen.
Til sommer når det er varmere, kan jeg forestille mig, at det kun er endnu mere lækkert.

Spørg løs

Jeg har prøvet at komme rundt om det meste her i indlægget. Der følger endnu et indlæg om ture, når jeg får skrevet det.
Jeg fik så utrolig mange kommentarer og spørgsmål, da jeg viste billeder og film i min story. Så er der noget, I synes jeg mangler at svare på, så spørg bare løs her :-)

Priser osv. må I selv undersøge inde på Apollos hjemmeside, da det selvfølgelig afhænger af, hvornår man rejser, hvor mange, hvor man vil bo osv.
Samtidig vil jeg lige nævne at indlægget her ikke er sponsoreret – det blev der nemlig også spurgt til. Jeg kan ikke hjælpe med priser eller rabatter, og vi har betalt rejsen af egen lomme.

Læs om flere af vores rejer og få rejsetips her

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

11 Kommentarer

 • Svar Elsebeth 10. april 2018 at 12:43

  Tak for indlæg. Vi skal derned til august, dog ikke i villa men lejlighed. Jeg har bestilt halvpension….måske har jeg fortrudt det lidt efter at have læst din anmeldelse….Vi skal leje bil hele uden, kan man køre rundt på området hvis man fx kommer til at bo et stykke fra faciliteterne? ?

  • Svar Mie 10. april 2018 at 13:32

   Maden er som nævnt ikke værst, men heller ikke det bedste vi har prøvet. Man kan sagtens lave sig en god salat fx. med kylling eller kød og dressing/pesto, men i længden synes vi, at det blev for meget det samme.
   Tilbehøret var ofte ris, pomfritter og kartofler.

   Der lå en restaurant på området som grillede om aftnen, det så ret lækkert ud.

   Nej, man kan ikke køre rundt på hele området – men en stor del af det. Golfbanen ligger ligesom i midten, og så kan man køre rundt om den.
   Begge spisestederne med buffet kan man næsten køre til.

   Vi var på en del gode ture. Så kig med på bloggen hvis du vil have inspiration og tips til ture.

   Rigtig god rejse til august :-)

  • Svar Marianne Juhl 15. april 2018 at 09:56

   PLAYITAS er fantastisk. Har været dernede uge 22 de sidste 2 år. Vi boede i lejlighed så lavede selv morgenmad og frokost. Aftensmad spiste vi på restauranterne på resortet. Kan anbefale at bruge en dag på at køre rundt på øen det er så vildt så stor kontrast der er rundt på øen. Første gang lejede vi bil en dag på resortet men sidste gang droppede vi transport fra lufthavn og lejede istedet en bil da vi kom derned. Vi gav 1000 kr i leje for en hel uge i en Citroën cactus. Rigtig god ferie

 • Svar Mie 16. april 2018 at 10:42

  Hej Marianne

  Tak for dine tips – dem er der sikkert flere som kan bruge :-)

  Hilsner fra Mie

  • Svar Elsebeth 19. april 2018 at 11:32

   Dvs I havde pension og spiste i buffetrestauranten? Jeg er lidt i tvivl om vi skal vælge morgenmad eller halvpension….det kunne også være hyggeligt at køre ud og spise…men det gør man nok ikke hvis man har betalt for aftensmaden…tak for svar ?

 • Svar Elsebeth 19. april 2018 at 09:43

  Hej….ved du om der er take-away på resortet….så man kan tage mad med hen i lejligheden? ?

  • Svar Mie 19. april 2018 at 10:51

   Nej det ved jeg desværre ikke, da vi ikke spiste på de to restauranter på resortet. I buffeten var der ikke take away :-)

 • Svar Mie 19. april 2018 at 11:34

  Ja, vi havde helpension. Det kan du læse mere om længere om i teksten :-)

  • Svar Elsebeth 19. april 2018 at 12:21

   Åh sorry, troede det var den anden kommentator, der havde svaret mig…og jo, jeg har læst hele dit indlæg med stor fornøjelse.

 • Svar Tina 23. juni 2018 at 16:27

  Hej…. Vi skal endnu engang til Fuerteventura /Playitas, men denne gang har vi lejet en villa. Vi har altid med glæde haft halvpension. Måske du kan oplyse, hvilke ting, der var i villaen. Her tænker jeg på f.eks viskestykker opvaskebørster m.m. Hvad ville have være smart at pakke hjemmefra ? :-)

  • Svar Mie 23. juni 2018 at 21:20

   Viskestykke og opvaskebørste var der i huset, så vidt jeg husker. Vi havde helpension, så vi lavede ikke mad i huset. Der var opvaskemaskine og vaskemaskine, så måske et par opvasketabs og vaskepulver.
   God ferie :-)

  Skriv din kommentar