Plankebøf
Aftensmad

Plankebøf

Plankebøf

Opskrift på plankebøf.

Plankebøf opskrift lavet på rigtige plankebøf planker. Plankerne er lavet i egetræ som egner sig til ovn og den høje temperatur. Plankerne har jeg købt på nettet for et par år tilbage.

Det har lige været fars dag og på denne dag var det naturligvis faren i huset, som fik lov at bestemme aftensmaden.
“Plankebøf” lød det prompte fra Søren :-) Jeg havde ikke prøvet at lave dem før, men det var en oplagt mulighed til at få afprøvet vores nye planker til plankebøf.

Jeg valgte at lave den helt traditionelle udgave af plankebøf, som vi her hjemme husker fra restaurant og café besøg. En bøf i midten og med ovnbagt kartoffelmos. Bagt tomat ved siden af, friske bønner og hvidløgssmør og så fik vi en sovs til.
Jeg skal hilse og sige at Søren var yderst tilfreds middagen.

Se flere opskrifter på aftensmad her: aftensmad

Plankebøf

Antal 2 personer

Ingredienser

  • 2 bøffer af okse eller kalvekød
  • 8 kartofler
  • Smør
  • 0,5-1 dl mælk
  • Salt og peber
  • 15-20 bønner
  • En stor tomat
  • Smør og hvidløg - til hvidløgssmør

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og kog dem helt møre. De skal koge i 25-30 min. så de bliver godt bløde. Mos kartoflerne grundigt og tilsæt mælk, en klat smør og salt.
    Brun kødet på en pande. Stegetid alt afhængig af typen af kød, men det skal ikke være helt gennemstegt. Smør en træplanke med olie og læg kødet på den. Kom kartoffelmosen op i en sprøjtepose, og lav mønster hele vejen rundt om kødet. Rens grøntsagerne og anret dem på planken. Bages færdig i ovnen på 250 grader til kartoffelmosen har taget farve (ca. 15 min.).
    Rør smør og presset hvidløg sammen imens planken er i ovnen og kom et stykke hvidløgs-smør på toppen. Server med en god sauce til.
    Når man står og laver plankerne ser det måske ikke ud af så meget. Men retten mætter meget og der er rigeligt til to personer.
Plankesteak

Bøf med kartoffelmos

Plankesteak som det også kan kaldes kan også laves med hakkebøf med kartoffelmos eller kylling. Jeg har kun prøvet at lave det med oksekødsbøffer, men tænker da bestemt, at vi også skal prøve med hakkebøffer. Det vil være oplagt en dag vi har en rest kartofler, som kan laves til mos og så lige et par hurtige hakkebøffer.

Her kommer er par ideer til tilbehøret som både kan bestå af grøntsager, små pølser og bacon. Det kunne smagte ret godt at komme bacon rundt om et par små pølser, rundt om asparges eller bønner. Det må jeg prøve næste gang der skal laves hjemmelavet plankebøf.

Ideer til tilbehør

Rodfrugter
Champignoner
Små tomater
Løg
Peberfrugt
Asparges
Broccoli
Friske krydderurter
Pølser
Bacon

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Helene 19. november 2020 at 17:07

    Jeg har prøvet at få serveret laks, på denne måde og en kanon god ret.
    Nu tænker jeg lidt på at prøve denne udgave med en steak el lign. Vil bare gerne at kunne lave den i forvejen, så den var klar til at komme i ovnen på et tidspunkt. Har du prøvet det?

    • Svar Mie 20. november 2020 at 12:45

      Nej, jeg har ikke prøvet at forberede på forhånd – men det vil jeg da mene, at du sagtens kan. God madlavning og god weekend :-)

    Skriv din kommentar