Pizzasnegle med squash og skinke
Brød og boller

Pizzasnegle med squash og skinke

Pizzasnegle med squash og skinke

Pizza snegle – opskrift på sundere pizzasnegle med squash og skinke.

Sidste gang jeg lavede en stor omgang bagning til børnenes madpakker, lavede jeg pizzasnegle med squash og skinke og pizzatwisters.
Jeg har lavet pizzasnegle i mange forskellige varianter, så denne pizzasnegle opskrift skulle være lidt anderledes. I dejen kom jeg revet squash og også lidt fuldkornsmel, så blev det til lidt mere sunde pizzasnegle som også mætter mere.
Man kan næsten ikke se, at der er brugt revet squash i dejen, og det var da hellere ikke noget, som drengene kommenterede på. Særligt Malte kan godt være lidt sart over for grove grøntsager i maden. Men det var slet ikke noget han bed mærke i, da han spiste pizzasneglene. De blev bløde og lækre, så dem vil jeg lave igen en anden gang. Måske jeg skulle prøve med gulerødder i dejen næste gang.

Der bliver cirka 34 pizzasnegle ud af opskriften. Efter bagning skal de køle af på en rist, og så kan de kommes i fryseposer med en clips på. Så er det nemt at tage et par stykker op til madpakken eller til eftermiddagsmad. Pizzasneglene kan enten lunes i ovnen eller ganske kort tid i en mikroovn, så de bare lige når at tø op og blive varme.

Pizzadejen er nem at rulle ud, da den er blød at arbejde med, og den klistrer ikke. Kom lidt mel ud på køkkenbordet og brug en kagerulle til at rulle dejen ud med. Jeg har lavet en meget nem og hurtig tomatsovs, som jeg har smurt ud på dejen, inden den blev rullet sammen. Efterfølgende er der drysset med revet mozzarella og skinke i strimler.

Sunde pizzasnegle
Fuldkorns pizzasnegle
Pizza snegle

Pizzasnegle med squash og skinke

Antal 34 stk.

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk. sukker eller honning
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. salt
  • 230 g squash
  • 7 dl hvedemel
  • 2 dl fuldkornshvedemel

Tomatsovs

  • 2,5 dl tomatpassata (purerede italienske tomater på flaske)
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk. oregano
  • 0,5 tsk. hvidløgspulver

Fyld

  • 250 g revet mozzarella
  • 200 g skinke i strimler

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet. Tilsæt sukker, olie og salt og rør igen.
    Skyl og riv squashen på et rivejern på den grove side. Kom squashen ned i skålen og rør det rundt. Tilsæt fuldkornsmel og hvedemel lidt af gangen imens der røres. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at røre dejen sammen med. Man behøver ikke en køkkenmaskine, en ske og hænderne kan også sagtens bruges. Det vigtigste er dog at dejen røres godt sammen til den er helt ensartet, samlet og blød.
    Sæt dejen til at hæve i 60 minutter med et viskestykke over skålen.
    Kom mel ud på køkkenbordet og rul dejen ud på bordet med en kagerulle. Dejen skal måle cirka 65 cm. på langs.
    Rør tomatsovsen sammen og smør den ud på dejen.
    Drys med revet mozzarella og derefter skinke.
    Rul dejen stramt sammen som en roulade på den lange led.

    Skær “pizza-rouladen” ud i stykker og læg stykkerne på to plader med bagepapir.
    Hvis der er "ender" på pizzasneglene som stritter for meget ud - bukkes de ind under bunden, så går pizzasneglene ikke op.
    Tryk pizzasnegle let flade med hånden og sæt dem i en forvarmet ovn.
    Bagetid: 15 minutter ved 200 grader varmluft. Bagetiden afhænger af ovnen.

Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar