nemme pizzasnegle
Brød og boller

Pizzasnegle med skinke

pizzasnegle med skinke

Pizzasnegle med skinke – en nem og god opskrift på pizza snegle.

Lækre pizzasnegle med skinke. Dejen er lavet med både grahamsmel og hvedemel og pizzasnegle bliver så gode og bløde med en sprød kant. Der bliver cirka 34 styks ud af opskriften, og de er frysegenet. Jeg plejer at komme dem i fryseposer med en clips på, så synes jeg, at de holder sig bedst.

Mine børn kan så godt lide at få pizza snegle med i madpakken. For tiden er det kun den yngste som går fysisk i skole og den store får online-undervisning. Men derfor er det nu stadigvæk rart at have nemme pizzasnegle i fryseren som er lige til at tage op. De kan enten tøes op og spises eller lunes kort tid i ovn eller mikroovnen. Mine drengene spiser pizzasnegle både til frokost, formiddagsmad og eftermiddagsmad og selv om jeg tit bager en dobbelt portion, så er det ikke længe de holder ;-)

Pizzasnegle fyld.

I disse pizzasnegle er der en tomatsovs som er nem og hurtig at røre sammen, da den ikke skal opvarmes først. Jeg har brugt strimler af skinke og revet mild cheddar. I stedet for cheddar kan der også bruges mozzarella eller gouda, men de bliver nu ret gode med cheddar, synes vi.

Udover krydderierne i tomatsovsen er der også frisk timian i pizzasneglene. Dejen til pizzasneglene er nem at arbejde med og rulle ud. Jeg har kommet en smule mel på køkkenbordet, men pas endelig på med ikke at bruge for meget, så dejen ikke bliver tør.

I stedet for skinke kan der også bruges kylling eller oksekød som fyld til pizzasnegle. Jeg har også en opskrift på pizzasnegle uden kød på bloggen som er rigtig god.

Læs også: Pizzatwisters – det er pizzastænger bagt med pepperoni og revet mozzarella som kan bruges til suppe eller i madpakken.

nemme pizzasnegle
pizza snegle
til madpakken med skinke

Pizzasnegle med skinke

Antal 34 stk.

Ingredienser

Dejen

  • 3 dl koldt vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. groft salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100 g grahamsmel
  • 400 g hvedemel

Tomatsovs

  • 250 g tomatpuré
  • 0,5 tsk. groft salt
  • 2 tsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 0,5 fed hvidløg

Fyld

  • 280 g revet cheddar
  • 225 g skinke i strimler
  • Frisk timian

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker, salt og olivenolie. Tilsæt melet lidt af gangen og rør det hele godt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen. Den skal æltes, til den er helt glat og ensartet. Sæt dejen til at hæve i 45 minutter med et viskestykke over skålen.
    Kom lidt mel ud på bordet og brug en kagerulle til at rulle dejen ud med. Dejen skal måle cirka 37 x 48 cm.
    Kom tomatsovsen på og fordel cheddarosten og derefter skinken ud over dejen. Til sidst kommes der en masse frisk timian på.
    Skær dejen over på den lange led så der bliver to dele dej. Rul hvert stykke dej stramt sammen som en roulade på den lange led.
    Skær “pizza-rouladen” ud i stykker og læg stykkerne på to plader med bagepapir.
    Tryk pizzasnegle let flade med hånden og sæt dem i en forvarmet ovn.
    Bagetid: 15-17 minutter ved 200 grader varmluft. Bagetiden afhænger af ovnen.
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar