Pizzasnegle med oksekød
Brød og boller

Pizzasnegle med oksekød

Pizzasnegle med oksekød

Lækre pizzasnegle med oksekød som er nemme at bage.

Jeg bagte pizzasnegle med oksekød til os i går. Jeg ville have lavet dem til frokosten, men det nåede jeg ikke. I stedet blev det sidst på eftermiddagen, så vi fik dem til aftensmad sammen med gnaver-grønt og kartofler. Måske en lidt en spøjs aftensmad, men sådan er det i disse dage, og pizzasnegle kan nu også sagtens spises til aftensmad ;-)

Dejen til pizzasneglene er næsten den samme som jeg altid bruger. Den bliver nemlig både blød og nem at arbejde med uden at klistrer. Tomatsovsen og fyldet plejer jeg at tilpasse og variere alt efter, hvad vi lige har i køleskabet og fryseren.
Til tomatsovsen har jeg denne gang brugt hakkede tomater, salt, hvidløgspulver, oregano og timian. Det gav godt med smag, men hvis du ikke lige har de krydderier kan fx. peber, basilikum eller paprika også bruges.

Oksekødet er ikke stegt først eller lavet til kødsovs. Kødet kan godt nå at blive færdigt i ovnen, da jeg lagde det ud på dejen i små stykker.

Der bliver cirka 40 pizzasnegle ud af opskriften – alt afhængig af hvor store de laves. Pizzasneglene kan godt fryses. Kom dem i en beholder med låg som kan tåle at komme på frys eller i fryseposer med clips på. Så er det nemt lige at tage et par stykker op til madpakke, formiddagsmad eller picnic. Pizzasneglene kan enten tø op inden de skal spises, eller de kan lunes i ovn eller mikroovn. Hvis du kommer dem i mikrovnen, skal de kun have ganske kort tid.

Jeg har masser af opskrifter på forskellige pizzasnegle på bloggen. Her er et par af dem – hvis du gerne vil se flere, kan du bruge søgefeltet.
Pizzasnegle med skinke og ost
Pizzasnegle med squash og skinke
Pizzasnegle med pesto og serranoskinke
Pizzasnegle med cheddar og frisk timian

Pizzasnegle med oksekød - opskrift

Pizzasnegle med oksekød

Antal 40 stk.

Ingredienser

Dejen:

  • 3 dl koldt vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. olie
  • 100 g fuldkornsmel eller rugmel
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk. salt

Tomatsovs:

  • 390 g hakkede tomater
  • 0,5 tsk. groft salt
  • 0,5 fed hvidløg eller lidt hvidløgspulver
  • 2 tsk. oregano
  • 2 tsk. timian

Fyld:

  • 350 g revet mozzarella
  • 300 g hakket oksekød

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker og olivenolie. Tilsæt melet lidt af gangen og derefter saltet. Rør det hele godt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen. Den skal æltes, til den er helt glat, blød og ensartet. Det tager cirka 5-6 minutter på køkkenmaskinen.
    Sæt dejen til at hæve i 45 minutter med et viskestykke over skålen.
    Tænd ovnen imens dejen står og hæver.
    Del dejen over i to dele og drys lidt mel ud på bordet og på kagerullen. Rul begge klumper dej ud til to store tynde stykker.
    Rør tomatsovsen sammen og fordel først tomatsovsen og bag efter osten ud over begge stykker dej. Kom små klumper af hakket oksekød ud på pizzaerne.
    Tag en pizza af gangen og gør som følgende:
    Dejen rulles stramt sammen som en roulade på den lange led.
    Skær “pizza-rouladen” ud til pizzasnegle og læg dem på to plader med bagepapir.
    Tryk pizzasnegle let flade med hånden og sæt dem i en forvarmet ovn.
    Bagetid: 18-20 minutter ved 200 grader varmluft. Bagetiden afhænger af ovnen.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar