Pizzamuffins
Brød og boller

Pizzamuffins

Pizzamuffins

Pizzamuffins – en nem opskrift på pizza muffins til madpakken.

De her pizzamuffins er rigtig gode til madpakken, børnefødselsdag eller picnic-turen. De kan også spises som tilbehør til suppe eller bruges som eftermiddagsmad til børnene.
Bollerne er nemme at bage, og der bliver 12 pizza muffins ud af opskriften.

Jeg har brugt Tipo hvedemel til opskriften. Det bruger jeg også altid, når jeg bager pizzaer. Det gør dejen ekstra nem at arbejde med og gør den elastisk.
Jeg har ikke prøvet at fryse pizzamuffinsene, men jeg tænker, at det ville fungere fint. Når jeg laver pizzaer og pizzasnegle, kommer jeg altid rester eller et lager i fryseren.

Prøv også disse pizzasnegle med squash og skinke og grillede pizzaboller med oksekød.

Jeg har brugt en almindelig muffinform med plads til 12 muffins til opskriften. Det er vigtigt at smøre formen rigtig godt, så dejen ikke hænger fast. Jeg kom lidt olivenolie ned i hver af de 12 rum, og så brugte jeg et stykke køkkenrulle til at smøre det grundigt rundt.
Efter bagning skal pizza-muffinsene køle af i 5-10 minutter i formen på køkkenbordet. Så er de nemme at få ud af formen. Giv dem et enkelt hårdt tryk med en spiseske så de slipper.

På de her madmuffins har jeg brugt revet mozzarella, skiver af pepperoni, lidt fint salt og tørret oregano. Du kan selvfølgelig toppe med lige det, som du har lyst til fx. lave dem som skinkemuffins – men her kommer alligevel lige et par ideer.

Forslag til topping på pizza muffins:

  • Revet mozzarella eller cheddar
  • Tomatsovs
  • Skinke
  • Små stykker pølse
  • En rest hakket oksekød eller kødsovs
  • Majs
  • Peberfrugt
  • Tørret oregano, basilikum eller timian

Opbevar dine pizzamuffins i en beholder med låg eller i fryseposer i køleskabet. Det samme kan du gøre, hvis de skal fryses. Så kan der nemt tages et par stykker op til madpakken.

Muffins med pepperoni
Madmuffins

Pizzamuffins

Antal 12 stk.

Ingredienser

Dej

  • 1,5 dl koldt vand
  • 12 g gær
  • 0,5 tsk. sukker
  • 0,5 tsk. groft salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 250 g Tipo 00 hvedemel (italiensk hvedemel) 

Topping

  • 50-60 g revet mozzarella
  • 6 skiver pepperoni
  • En smule fint salt
  • Oregano
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker, salt og olivenolie. Tilsæt melet lidt af gangen og rør det hele godt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen. Den skal æltes, til den er helt glat og ensartet. Sæt dejen til at hæve i 30 minutter med et viskestykke over skålen.
    Smør en muffinform med plads til 12 muffins med olivenolie. Jeg hældte lidt olie ned i hver form og tørrede det godt rundt med et stykke køkkenrulle.
    Del dejen i 12 stykker og form en lille bolle som lægges i hvert rum i formen.
    Lad dejen efterhæve i 15 minutter.
    Kom revet ost ud på bollerne. Klip pepperonierne ud i mindre stykker og læg dem på bollerne.
    Drys med lidt fint salt og oregano.
    Hæld lidt olivenolie ud over hver bolle - bare en lille smule.
    Kom formen ind i en forvarmet ovn i midten af ovnen på 200 grader varmluft.
    Bag pizzamuffinsene i cirka 12 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen.
    Lad bollerne køle af i formen i et stykke tid inden de tages ud. Brug en spiseske til at tage dem ud med. De skal lige have et lille tryk - men så slipper de.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar