Pizza med parmaskinke og rucola
Aftensmad

Pizza med parmaskinke og rucola

Pizza med parmaskinke og rucola

Når vi køber pizzaer fra vores italienske lokale pizzamand, så er det næsten altid den samme pizza, som jeg bestiller. Pizza med parmaskine, rucola, parmasan og pesto –
min favorit pizza! Jeg synes, at fyldet er super lækkert, og smags kombinationerne er lige som de skal være. Måske er det mest en sommer-pizza, men jeg kan nu godt spise den hele året.

Når jeg laver hjemmelavet pizza, laver jeg af og til også denne pizza med parmaskinke. Børnene er mest til den helt klassiske pizza med pepperoni og ost. Men så kan man jo nemt lave halvt af hver, så alle kan få deres yndlings pizza ;-)

I søndags da jeg lavede pizzaer til os, lavede jeg også med forskelligt fyld. Søren og jeg fik pizza med parmaskine og rucola, og drengene fik pizza med pølser og peberfrugt (for at prøve lidt nyt). Jeg plejer at lave pizzabundene med hvedemel, men denne gang bagte jeg dem med Tipo hvedemel. Det blev de faktisk endnu bedre af, og jeg er glad for, at jeg fik skrevet opskriften ned, for det her er helt sikkert de bedste hjemmelavede pizzaer, jeg har lavet. Resten af familien var enige, så fremover tror jeg bare, at jeg vil bruge denne opskrift på pizzadej, og så kan fyldet varieres efter lyst og årstid.

Pizza med parmaskinke og rucola

Pizza med parmaskinke og rucola

Pizza med parmaskinke og rucola

Pizza med parmaskinke og rucola

Antal 2 store pizzaer

Ingredienser
 

Pizzadej:

 • 3 dl koldt vand
 • 25 g gær
 • 1 tsk. sukker
 • 1 tsk. havsalt
 • 2 spsk. olivenolie
 • 500 g Tipo 00 hvedemel (italiensk hvedemel) + lidt ekstra til når pizzaerne skal formes

Tomatsovs:

 • 500 g  tomatpuré
 • 1 tsk. havsalt
 • 4 tsk. oregano
 • 2 tsk. timian
 • 0,5 fed hvidløg

Fyld:

 • 400-500 g revet mozzarella
 • Rucola
 • Parmaskinke
 • Parmesanost
 • Grøn pesto med basilikum

Sådan gør du
 

 • Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker, salt og olivenolie. Tilsæt melet lidt af gangen og rør det hele godt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen. Den skal æltes, til den er helt glat og ensartet. Sæt dejen til at hæve i 45 minutter med et viskestykke over skålen.
  Del dejen i to dele og drys lidt mel ud på bordet og på kagerullen. Rul begge klumper dej ud til to store pizzaer og læg dem på to plader med bagepapir. Jeg lavede mine pizzaer nogenlunde runde, men dejen kan også trækkes, så den passer til bagepladen, afhængig af hvor tynd en bund man ønsker.
  Bland alle ingredienserne til tomatsovsen sammen i en skål og rør sovsen sammen. Fordel tomatsovsen ud på begge pizzaer med en ske. Kom sovsen helt ud til kanten i et jævnt tyndt lag. Drys pizzaerne med revet mozzarella og sæt dem i en forvarmet ovn.
  Bagetid: 15-17 minutter ved 225° (varmluft).
  Når pizzaerne er taget ud af ovnen kommes fyldet på. Start med at skylle og tørre rucolasalaten og læg den på pizzaerne og derefter parmaskinen. Skær helt tynde stykker af parmasanosten med en skarp kniv og drys dem ud over pizzaerne. Slut af med pesto og så er pizzaerne klar. Velbekomme :-)
  Pizzabunden kan godt genopvarmes (uden fyldet) dagen efter, hvis der er rester tilbage. 


Har du prøvet denne opskrift?Følg med på Instagram eller send en kommentar nederst på siden

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

 • Svar Pernille 31. marts 2017 at 11:37

  Et lille tip: jeg bruger altid en kartoffelskræller, når jeg skal skære parmesan. Så bliver alle stykker lige tykke (og pæne) og selv små børn kan være med. Nemt! ;-)

  • Svar Mie 31. marts 2017 at 12:02

   Hej Pernille

   Det gør jeg faktisk også tit – enten en kartoffelskræller eller en peeler. Men hvis osten er bred, synes jeg det er lettere med en skarp kniv.

   God weekend :-)
   Vh. Mie

  Skriv din kommentar