Kartoffelpizza
Aftensmad

Pizza med kartoffel og rosmarin

Kartoffelpizza

Pizza med kartoffel og rosmarin – den lækreste kartoffelpizza.

Pizza med kartoffel og rosmarin er min yndlings pizza! Det er sjældent, at jeg bager pizzaer, uden at der også lige sniger sig en kartoffelpizza ind. Det er efter min mening bare den allerbedste pizza.

En pizza med kartoffel og rosmarin kaldes også en hvid pizza, og den kan laves på flere forskellige måder. Min variant laver jeg med Mascarpone, tynde skiver af kartoffel, rosmarin og flagesalt – enkelt men mega lækkert.
Mascarpone er en italiensk cremet ost som minder om creme fraiche. Det bruges blandt andet til desserten Tiramisu, men det kan også bruges til dressing og pizza. Sammen med presset hvidløg, lidt salt og rosmarin giver det pizzaen den skønneste smag, og smager langt bedre end når det laves med anden slags ost, synes jeg. Bunden holder sig sprød og har en lille tynd kant langs rundt om pizzaen, og så får den det bløde og cremede fra osten.

Det er vigtigt at kartoflen (kartoflerne) som bruges til pizzaen er skåret i meget tynde skiver, ellers når de ikke at blive færdige under bagningen. Jeg har brugt et rivejern så skiverne fik samme tykkelse. Det er noget nemmere og hurtigere end at skulle stå meget præcist og skære dem ud med en kniv.

Kartoffelpizzaen kan godt fryses og genopvarmes. Det har vi gjort flere gange, hvis der har været rester tilbage. Dog er der intet der slår en helt nybagt hvid pizza som lige er taget ud af ovnen eller fra grillen. Der er den helt sikkert bedst!

Du kan i linket her se mange flere lækre opskrifter på pizza og pizadej.

Pizza med kartoffel og rosmarin - opskrift

Pizza med kartoffel og rosmarin

Pizza med kartoffel og rosmarin

Antal 1 pizza

Ingredienser

  • 1 x Langtidshævet pizzadej
  • 200-250 g Mascarpone
  • 2 fed hvidløg
  • 1,5 spsk. sødmælk
  • tsk. salt
  • 1 bagekartoffel med skræl
  • Rosmarin
  • Flagesalt

Sådan gør du

Pizzabunden
  • Forbered pizzadejen. Opskriften langtidshævet pizzadej giver 4 pizzaer. Til denne pizza er der brugt 1 x dej til en enkel pizza.
Fyldet
  • Rør mascarponen sammen med presset hvidløg, mælk og salt.
    Kom det ud over pizzadejen. Undlad at komme det helt ud til kanten - så der bliver en lidt tynd sprød kant på pizzaen.
    Skyl og skræl bagekartoflen og riv den på et rivejern i helt tynde skiver.
    Læg kartoffel-skiverne på pizzaen og drys med rosmarin.
Bagning
  • Bag pizzaen i en forvarmet ovn på 225 grader i 16-18 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen - hold derfor øje med pizzaen.
    Efter bagning drysses pizzaen med lidt flagesalt inden den spises.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar