Pitabrød
Brød og boller

Pitabrød

Pitabrød

Jeg bagte pitabrød til Williams 6 års fødselsdag. Han elsker pitabrød med blandet fyld, og derfor skulle vi selvfølgelig have det. Det er et måltid, der er nemt at lave til mange mennesker, og så kan man selv få lov at blande lige det i, som man synes bedst om.

Vi fik oksekød, salat, tomater, agurk, peberfrugt, gulerødder i strimler, majs, rødløg, bredbladet persille, æble og guacamole til pitabrødene. Jo så fik vi faktisk også en enkel ting mere. Pepperoni, sådan nogen man normalt bruger til pizza. Men dem havde William specielt ønsket til pitabrødene til sin fødselsdag ;-)

De små tern af æbler var ikke ment som en snack, de var også til at komme i pitabrødene. Jeg er helt tosset med guacamole og æble sammen. Det er virkelig en god kombi, smag det hvis ikke du kender det.

Jeg lavede 40 pitabrød ud af nedenstående opskrift, men nogen af dem blev desværre for tynde og var svære at åbne. Derfor vil jeg anbefale at lave dem en anelse tykkere end jeg gjorde, så der bliver cirka 30 pitabrød eller lidt mere*.

Pitabrød

Opskrift på pitabrød

50 g gær
6 dl vand
1 dl olie
2 tsk groft salt
1000 g hvedemel

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet. Rør olie og salt i. Tilsæt mel og rør dejen grundigt sammen.
Stil dejen til at hæve med et viskestykke over i 2-3 timer og gerne længere.
Form boller ud af dejen og rul dem til flade pitabrød med en kagerulle.

Læg pitabrødene på en plade med bagepapir og bag dem i ovnen.
Bagetid: 10-12 min. ved 250° varmluft.

Mængde

30-40 pitabrød*

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar