Pitabrød med speltmel
Brød og boller

Pitabrød med speltmel

Pitabrød med speltmel

Jeg bager meget med speltmel for tiden. Det giver brødet og bollerne en god konsistens, næsten lidt fugtigt og med mange luftbobler. Speltmel kan sagtens blandes med andre typer af mel, hvis man gerne vil have en lidt grovere bolle eller med korn i.

I opskriften her har jeg brugt en blanding af hvedemel og speltmel til pitabrødene. Jeg tror, at de ville blive for flade, hvis jeg lavede dem af rent speltmel. Så det er årsagen til at jeg har blandet de to typer mel. Hvis jeg skal bage noget, som jeg ikke har bagt før, finder jeg inspiration på nettet eller i nogle af vores kogebøger. Men hvis jeg skal bage brød, boller eller pitabrød som jeg har lavet så mange gange før, skriver jeg et par ingredienser ned eller finder på opskriften undervejs. Det plejer for det meste at gå godt, og familien plejer at være meget glade for at jeg bager.

Vi fik pitabrødene til aftensmad med kød og tilbehør som pita-vulkaner. Det smagte super godt, og Søren har flere gange talt om, at vi skal have pitabrød igen snart. Der bliver 8 pitabrød ud af opskriften. Vi fik ikke spist dem alle, så resten kom i fryseren.

Pitabrød med speltmel

Opskrift på pitabrød med speltmel

3 dl vand
35 g gær
1 tsk salt
1 tsk akaciehonning
350 g speltmel
200 g hvedemel

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og akaciehonning. Tilsæt melet og rør dejen sammen så den er helt blød og ensartet. Sæt dejen til at hæve i skålen med et viskestykke over i 30 minutter.

Kom lidt mel på hænderne og form 8 runde pitabrød som lægges på en plade med bagepapir. Tryk dem let falde over det hele men uden at de mister den runde form. Lad pitabrødene efterhæve på pladen i 15-20 minutter inden de kommes i ovnen.
Bagetid: 15 minutter ved 200° (varmluft).

Mængde

8 pitabrød med speltmel

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar