Pitabrød med sesam
Brød og boller

Pitabrød med sesam

Pitabrød med sesam
Til aften har vi spist aftensmad uden børnene. Vi valgte at spise kun os to, da drengene var blevet puttet. Det er hyggeligt at kunne snakke sammen, spise langsomt og bare nyde maden i eget tempo. Det er noget vi benytter os af et par gange om måneden, og det er noget vi begge nyder.

Vi fik hjemmebagte pitabrød med sesam, hakket oksekød, grøntsager og guacamole. Opskriften på guacamole kommer også her på bloggen. Jeg har mange gange lavet pitabrød, og jeg er altså blevet så kræsen, eller som jeg selv ville sige det kvalitetsbevidst, at jeg ikke gider spise købe-pitabrød. De er efter min mening det “rene pap brød” og uden smag i forhold til hjemmebagte pitabrød.

Opskriften i dag er “fri fantasi” dvs. jeg kom det i, som jeg lige følte for. Pitabrødene duftede helt fantastiske, og de havde en rigtig god smag. Jeg kom lidt olie i for at gøre dem bløde, og så en halv håndfuld økologiske sesamfrø, så de ikke “bare” var hvide.
Dejen blev god og blød, og det var let at forme pitabrødene. Jeg brugte ikke ekstra mel, da de blev formet.

Pitabrød med sesam

Opskrift på pitabrød med sesam

25 g gær
3 dl lunken vand
0,5 dl olie
1 tsk groft salt (med lidt top)
En lille håndfuld sesamfrø
500 g hvedemel

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet. Rør olie og salt i.
Tilsæt sesam og mel og rør dejen grundigt sammen.
Stil dejen til at hæve med et viskestykke over i mindst en 1 time og gerne længere.
Form boller ud af dejen og tryk dem flade til pitabrød. Der bliver 9 store pitabrød ud af opskriften. Hvis pitabrødene er til børn, ville jeg nok vælge at lave dem mindre.
Læg dem på en plade med bagepapir og bag dem i ovnen.

Bagetid: 10-12 min. ved 250°

Mængde

9 store pitabrød

Pitabrød med sesam

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar