Persillepesto
Dip og dressing

Persillepesto

Persillepesto

Opskrift på persillepesto med frisk persille, hasselnødder og hvidløg.

Da jeg kiggede billederne på mit kamera igennem, opdagede jeg, at jeg ikke har fået delt opskriften på persillepesto her på bloggen.

Vi fik persillepesto til min fødselsdag med familien, hvor jeg havde lavet tapas. Det er ikke så tit, at jeg selv laver pesto, vi køber os mest til det. Hvis jeg får plantet lige så mange krydderurter, som jeg gjorde sidste år. Så må jeg i gang med at lave en masse pesto. Jeg spiser pesto flere gange om ugen, og bruger det ofte i stedet for dressing. Pestoen blander jeg med frisk pasta, i sandwich eller burger, spiser det til hakkebøffer eller kylling, på et salat eller som dip til gulerodsstænger.

Ingen af drengene har vist den store interesse for pesto, men forleden dag spurgte William pludselig, om han måtte smage. “Det smager godt”, svarede han. “Det kan jeg godt lide”. Så nu har vi en pesto-spiser mere i huset ;-)

Persille pestoen er lavet med hasselnødder, men der kan også bruges mandler, hvis man mere er til det. Opbevar pestoen i glas med låg på i køleskabet.

Persillepesto

Persillepesto

Antal 2 små glas

Ingredienser

  • 75 g persille
  • 3 spsk. revet parmesan
  • 3 spsk. hasselnødder
  • 2-2,5 dl olivenolie
  • 0,5-1 fed hvidløg
  • Salt

Sådan gør du

  • Kom parmesan, hasselnødder, olivenolie (start med 2 dl)  og hvidløg ned i en blender. Blend ved langsomste hastighed i 1-2 minutter.
    Skyl persillen og kom den ned i blenderen og blend persillen sammen med de øvrige ingredienser.
    Smag til med salt og kom eventuelt lidt ekstra olivenolie og i pestoen, hvis du synes den er for tyk.
    Sæt persillepestoen på køl i glas med låg til den skal anvendes.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Wanda 17. april 2015 at 10:18

    Har lige lavet pesto efter din opskrift.
    Super god. Kom blot flere fed hvidløg i.
    Tak for din opskrift, ja alle dine opskrifter. :)
    Ønsker dig en rigtig dejlig solskinsdag
    Hilsen fra Wanda

    • Svar Mie 17. april 2015 at 22:38

      Hej Wanda

      Hvor er det dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften.
      Rigtig mange tak for dine søde ord.
      God weekend til jer.
      Hilsner fra Mie.

    Skriv din kommentar