Persilledip
Dip og dressing

Persilledip

Persilledip

Persilledip – en rigtig lækker dip med persille.

Opskrift på den lækreste persilledip lavet med persille, hvidløg, parmesan, røgløg og rucolasalat. Dippen kan blandt andet bruges til nye danske kogte kartofler, i pitabrød eller burger eller som topping til salat. 

Af og til er jeg heldig i første forsøg, når der eksperimenteres i køkkenet.
Det var jeg i går, da jeg lavede denne lækre persilledip til min salat. Jeg mener selv, at den er “spot on”, og jeg vil ikke ændre noget som helst ved den. Den har efter min mening lige den rette smag og balance af de anvendte ingredienser :-)

Jeg spiste halvdelen af persilledippen til en salat med blandt andet æble, og resten gemte jeg til min aften-snack. Her dyppede jeg æble- og gulerodsstænger i dippen, og det smagte bare godt. Opskriften giver en lille portion, men jeg vil mene, at der er nok til to personer. Du kan eventuelt også gøre, som jeg gjorde og dele dippen over i to. Kom persilledippen i en beholder med låg på inden den kommer i køleskabet, så holder den sig bedst. 

Vi har stadig masser af rucola og persille i vores have. Så jeg skal helt sikkert lave mere persilledip hen over sommeren. Jeg tror, også at det vil smage godt med persille dip til sommerens grillmad eller måske i en burger med grillet bøf.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du altid velkommen til at skrive til mig. Det gør du lettest ved at skrive i kommentarfeltet under den pågældende opskrift. Så skriver jeg tilbage, så hurtig jeg kan. Haster dit spørgsmål lidt mere, kan du også skrive til mig på Instagram eller Facebook. 

Se flere opskrifter på dip og dressing her. 

Persilledip
Persilledip

Persilledip

Antal 2 personer

Ingredienser

  • 0,5 fed hvidløg
  • 20 g parmesan
  • 1 håndfuld rucolasalat
  • 1 håndfuld persille
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1-2 spsk. vand
  • En smule salt
  • 0,5 lille rødløg

Sådan gør du

  • Kom presset hvidløg og frisk høvlet parmesan ned i en skål.
    Tilsæt skyllet rucola og persille og kom også olie ned i skålen og bland det rundt.
    Kom ingredienserne op i en blender eller brug en stavblender (det gjorde jeg) til at mixe det hele godt sammen.

    Tilsæt derefter salt og en smule vand. Hak rødløget i små fine tern og bland dem i persilledippen. Nu er den klar til at blive spist.

Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg med på Facebook og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar