pebernødder med chokolade
Kage og dessert

Pebernødder med chokolade

pebernødder med chokolade

Pebernødder med chokolade – de lækreste chokolade pebernødder.

For et par uger siden fik jeg bagt traditionelle pebernødder og sammen med dem, bagte jeg også pebernødder med chokolade. De er lavet ligesom almindelig pebernødder, men efter bagning er de dyppet i mørk chokolade. Det giver en lækker bund og gør pebernødderne ret gode.

Chokolade pebernødder kan både laves ved at man dypper hele pebernødden ned i chokolade, men jeg valgte dog, at det kun var bunden som skulle have chokolade. Det tager lidt tid at dyppe alle pebernødderne i chokolade. Det er ikke svært med kræver tålmodighed. Pebernødderne er efterfølgende lagt på et stykke bagepapir så chokoladen kunne få lov at tørre.

I min opskrift på pebernødder er der vanilje, revet ingefær, kanel, kardemomme og så selvfølgelig friskkværnet peber. Det giver pebernødderne en rigtig lækker og krydret smag, og de smager virkelig af noget og kan slet ikke sammenlignes med dem man kan købe i butikkerne.

Chokolade pebernødder.

Du kan både bruge mørk chokolade, mælkechokolade og hvid chokolade til pebernødderne. Jeg kan godt lide helt mørk chokolade og gerne med et højt kakao-indhold, så det bruger jeg ofte. Hvis man ønsker, at pebernødderne skal være lidt sødere i smagen, kan der bruges en mælkechokolade, og så kan man holde lidt igen med ingefær og peber.

Opbevar pebernødderne i en beholder med låg ved stuetemperatur. Det kan for eksempel være i en jule-kagedåse med lidt bagepapir imellem lagene af pebernødder. De skal helst ikke stå hverken for koldt eller varmt.
Pebernødderne klistrer ikke sammen, når først chokoladen er størknet. Men chokoladen holder sig pæneste, hvis ikke pebernødderne ligger helt op af hinanden og skubber.

Kigger du med på Instagram?
Her deler jeg små glimt fra vores hverdag og deler en masse billeder af lækkert mad, bagning og søde sager.
>> Følg min Instagram profil her.

Læs også: Her kan du se opskriften på de helt almindelige pebernødder.

småkager
chokolade pebernødder
pebernødder

Pebernødder med chokolade

Antal 80 stk.

Ingredienser

  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 0,5 dl piskefløde
  • 0,5 tsk. natron
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. revet ingefær (jeg har brugt en tørret ingefær)*
  • 0,5 tsk. kanel
  • 0,5 tsk. friskkværnet peber (jeg brugte lige lidt mindre)*
  • 0,5 tsk. kardemomme
  • 0,5 tsk. vaniljesukker
  • 250 g hvedemel
  • 200 g mørk eller lys chokolade

Sådan gør du

  • Pisk det bløde smør og sukkeret godt sammen med en elpisker.
    Tilsæt alle de øvrige ingredienser i den nævnte rækkefølge.
    *Jeg har brugt en lille måleske for at få målene præcist. Hold lidt igen med peber og ingefær, hvis du ikke ønsker at pebernødderne får en lidt skarp smag.
    Rør det hele godt sammen med en ske.
    Når dejen er rørt sammen æltes og samles den med hænderne. Du skal ælte den indtil der ikke er mere mel tilbage i skålen og til det er en samlet klump.
    Tænd ovnen på 175 grader varmluft
    .Del dejen op i fire stykker som vejer lige meget.
    Hver del dej skal blive til 20 pebernødder, så du får 80 stk. i alt.
    Rul 20 styk næsten lige store pebernødderne ud af hver klump dej.
    Kom bagepapir på en plade og læg en del af kuglerne (pebernødderne) på pladen. der skal være luft imellem dem. Jeg fyldte tre bageplader og bagte en plade af gangen.
    Bagetid: 10-12 minutter til pebernødderne er lidt gyldne i kanten og lysebrun bund. Bagetiden afhænger af ovnen.
    Lad pebernødderne køle helt af på en rist.
    Smelt chokoladen i et vandbad eller i mikroovnen.
    Dyp en pebernød af gangen ned i chokoladen. Det er bunden som skal dyppes i chokolade.
    Læg pebernødderne med bunden op så chokoladen kan tørre på et stykke bagepapir.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar VenterPaaVinBlog 4. december 2020 at 11:03

    God idé, og med mange kombi muligheder med forskellige chokolader – det kunne man jo også prøve med vaniljekranse, brunkager, jødekager osv :D

    • Svar Mie 4. december 2020 at 13:35

      Jeg ved ikke, om de ville egne sig lige så godt. Særligt vaniljekranse synes jeg, det ville være synd at dyppe i chokolade. Men sådan er der nok også nogen, der har det med pebernødder :-)

      God weekend.

    Skriv din kommentar