pebernødder - 2
Kage og dessert

Pebernødder

pebernødder

En nem og god opskrift på pebernødder.

Jeg har været i gang med at bage pebernødder i løbet af de sidste par dage. Vi er stadig i isolation her hjemme, så der bliver hygget ekstra meget og lavet en del desserter og hjemmebag. Opskriften på pebernødderne er egentlig ikke en ny opskrift på bloggen. Men jeg syntes, at den trængte til fornyelse og nye billeder.
Det er måske lidt tidligt at gå i julestemning, og William har da også sagt, “mor du skal bage dem igen inden jul”. Det vil jeg selvfølgelig gøre, for denne omgang holder kun i et par dage ;-)

Nemme pebernødder.

Opskriften er nem og lige at gå til, og børn kan sagtens være med til at lave dem. Selv om der er lidt mange ingredienser i dejen, så er det ikke besværligt, da de alle skal ned i sammen skål og på samme tid. Jeg har brugt tørret ingefær, som jeg har revet og friskkværnet sort peber. Pebernødderne bliver en lille smule stærke, så du kan vælte at bruge lidt mindre peber og ingefær, hvis du ikke ønsker den lidt skarpe smag. Men de er altså ikke stærke efter vores mening. Begge mine børn kan rigtig godt lide dem, og de er slet ikke til stærk mad – vi synes, at det er verdens bedste pebernødder.

Opbevar pebernødderne i en beholder med låg ved stuetemperatur. De skal helst ikke stå hverken for koldt eller varmt.

Kigger du med på Instagram?
Her deler jeg små glimt fra vores hverdag og deler en masse billeder af lækkert mad, bagning og søde sager.
>> Følg min Instagram profil her.

Læs også: Romkugler til jul – de skønneste bløde og nemme romkugler med jule-krymmel.
Chokoladeåkander – lavet af pariserlinser og mørk chokolade. De bliver lige så gode (hvis ikke bedre, som dem man kan købe i butikkerne.
Hjemmelavede pebermyntepastiller – med flormelis, mynte og chokoladeknapper.

jul
pebernødder opskrift
nemme pebernødder

Pebernødder

Antal 80 stk.

Ingredienser

  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 0,5 dl piskefløde
  • 0,5 tsk. natron
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. revet ingefær (jeg har brugt en tørret ingefær)*
  • 0,5 tsk. kanel
  • 0,5 tsk. friskkværnet peber (jeg brugte lige lidt mindre)*
  • 0,5 tsk. kardemomme
  • 0,5 tsk. vaniljesukker
  • 250 g hvedemel

Sådan gør du

  • Pisk det bløde smør og sukkeret godt sammen med en elpisker.
    Tilsæt alle de øvrige ingredienser i den nævnte rækkefølge.
    *Jeg har brugt en lille måleske for at få målene præcist. Hold lidt igen med peber og ingefær, hvis du ikke ønsker at pebernødderne får en lidt skarp smag.
    Rør det hele godt sammen med en ske.
    Når dejen er rørt sammen æltes og samles den med hænderne. Du skal ælte den indtil der ikke er mere mel tilbage i skålen og til det er en samlet klump.
    Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
    Del dejen op i fire stykker som vejer lige meget.
    Hver del dej skal blive til 20 pebernødder, så du får 80 stk. i alt.
    Rul 20 styk næsten lige store pebernødderne ud af hver klump dej.
    Kom bagepapir på en plade og læg en del af kuglerne (pebernødderne) på pladen. der skal være luft imellem dem. Jeg fyldte tre bageplader og bagte en plade af gangen.
    Bagetid: 10-12 minutter til pebernødderne er lidt gyldne i kanten og lysebrun bund. Bagetiden afhænger af ovnen.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar