Pavlova
Kage og dessert

Pavlova

Pavlova

Pavlova af marengsbund, vanilleflødeskum, blandet frugt og hjemmelavet chokolade-pynt. Pavlova kagen er opkaldt efter den russiske balletdanserinde Anna Pavlova.
Jeg ved ikke noget om ballet, men har læst mig til, at hun betragtes, som den allerstørste balletkunstner nogensinde, og så er hun kendt fra sin optræden i “Svanesøen”.

Jeg kan forestille mig, at kagen har fået sit navn Pavlova, fordi det er en let, luftig og meget fin kage (som ballet). Det er oplagt at lave den om sommeren, hvor der er så mange friske frugter at vælge imellem. Jeg har lavet min bund som en almindelig marengs-bund. Flødeskummet er lavet af piskefløde, flormelis og vanillesukker. Øverst på kagen er der frugter og en rest chokolade-pynt (af mørk/hvid chokolade) fra min chokolademousse opskrift.

Det er en hurtig kage at røre sammen, og den er ganske let at lave. Vi fik kagen i weekenden, da vi tog på spontan familiebesøg. Det tog næsten ingen tid at bage bunden og røre cremen sammen. Frugterne skar jeg i mindre stykker og medbragte i en beholder. Det var først, da vi skulle have kagen, at jeg pyntede bunden. Ellers tror jeg godt, at den kunne være blevet lidt “smattet” i det. Det er ikke en kage man kan gemme, når først der er kommet creme og frugt på.

Pavlova
Flere stemningsbilleder fra den hyggelige varme sommerdag i august.
Pavlova kage og lækker frisk frugt  i haven samme med familien. Kagen ligger på et stykke bagepapir, et par stofservietter og med en bageplade under. Bunden skal transporteres og skæres ret forsigtigt.

Pavlova

Opskrift på pavlova

Bunden:
4 pasteuriseret æggehvider
200 g sukker

Vanilleflødeskum:
2,5 piskefløde (en lille piskefløde)
4 spsk flormelis
1 tsk vanillesukker

Frugt:
1 kiwi, 1 bakke blåbær, en halv bakke grønne vindruer (kernefri), en lille bakke jordbær samt chokolade.

Fremgangsmåde

Æggehviderne piskes stive og sukkeret tilsættes langsomt imens der piskes.
Blandingen hældes ud på en plade med bagepapir og bages i ovnen.
Bagetid: 20 min. ved 175°.

Vanilleflødeskummet piskes sammen og stilles på køl.
Når bunden er afkølet pyntes den med cremen, bær og chokoladen.

Mængde

Nok til 6-8 personer

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar