Pastatærte med kylling og bacon

Pastatærte med kylling og bacon

Pastatærte med kylling og bacon er en lækker pastaret, som vi er vilde med herhjemme.
Der skal bruges en hel kogt eller grillet kylling, så det kræver selvfølgelig lidt forberedelse. Har man ikke tiden til det kan en færdigkøbt grillet kylling sagtens bruges, eller der kan koges kyllingebrystfileter efter min opskrift her.

Udover pastaer indeholder pastatærten også bacon, en ægge-fløde-blanding, revet mozzarella ost og et par grøntsager. Jeg har brugt løg, gulerødder og snackpeberfrugt. Tanken var egentlig at jeg ville have tilsat revet squash, men det ændrede jeg, da Malte godt kan være lidt svær med blandede grøntsager. Så jeg tænkte, at det ville være ærgerligt, hvis han slet ikke ville spise noget af det på grund af squash. Så hellere tilsætte grøntsager som jeg ved, at han spiser, og så fik vi ekstra grønt ved siden af.

Se mange flere opskrifter med pasta og pastaretter her.

Pastatærte med kylling og bacon

Pastatærte med kylling og bacon

Opskrift på pastatærte med kylling og bacon

300 g ukogt pasta (fx penne eller skruer)
400 g bacon i tern
1 løg
1 stor snackpeberfrugt
Kyllingekød fra en hel kogt eller grillet kylling på 1000 gram
3 gulerødder
2,5 dl madlavningsfløde
0,5 dl mælk
3 æg
Salt og peber
100 g revet mozzarella
Olie til formen

Fremgangsmåde

Til denne opskrift skal der bruges en tilberedt kogt eller grillet kylling.
Kogt kyllingefilet kan også bruges – se link oppe i teksten. 

Kog pastaerne efter anvisningen på posen. Efter pastaerne har kogt hældes de en sigte, så vandet kan dryppe fra.

Steg baconen i en sauterpande til de er sprøde. Tilsæt hakket løg og peberfrugt skåret i små tern. Tag panden af komfuret og pil kyllingen. Tænd for komfuret igen på lav varme og kom kyllingekødet på panden. Skræl og riv gulerødderne og kom dem ned til kødet.

Pisk æggene sammen i en skål og tilsæt madlavningsfløde, mælk, salt og peber.

Bland de kogte pastaer med kødet på panden og tag panden af varmen.

Smør en stor springform på 26-28 cm. med lidt olie og hæld hele pasta-kød-blandingen ned i formen. Det er en god idé at have en ekstra bund eller plade under formen, hvis der løber lidt væde ud. Hæld ægge-fløde-blandingen ned over pastaen og kødet i formen og drys med revet mozzarella.

Bag pastatærte i midten af en forvarmet ovn. Bagetid: 18-22 minutter ved 200° varmluft.

Når pastatærten er færdig tages siden på springformen af så pastatærten kan skæres.

Mængde

5-6 personer

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.