Pastasalat med feta og soltørrede tomater
Salat

Pastasalat med feta og soltørrede tomater

Pastasalat med feta og soltørrede tomater

En rigtig lækker og flot og farverig pastasalat med feta og soltørrede tomater. Salaten kan spises som tilbehør til både fisk, kylling, oksekød og kød fra grillen. Udover pasta indeholder salaten også tomater, rødløg og en god olivenolie.

Jeg har brugt små pastaer kaldet orzo. Det er helt små pastaer som har samme facon som ris. Orzo kan købes i de fleste større supermarkeder, men hvis du ikke kan få fat i dem, kan du også bruge små suppehorn eller pastaskruer.
Jeg bruger orzo pasta til mange forskellige retter – se også disse opskrifter.
Tyrkiske ris og one pot pasta bolognese.

I stedet for dressing har jeg brugt lidt olivenolie til pastasalaten. Jeg har blot krydret med salt og peber og synes ikke, at det er nødvendigt med mere dressing. Salaten har så meget smag og nok med ingredienser, at det ikke er nødvendigt.

Opskriften er beregnet til 5-6 personer, når salaten bruges som tilbehør. Den kan selvfølgelig også spises som en frokost eller som en middagssalat.
Er der rester kan de gemmes til dagen efter eller madpakken. Opbevar salaten i en beholder med låg i køleskabet.

Følger du med på Pinterest profil?
Her kan du gemme billeder af alle mine indlæg og opskrifter på din egen opslagstavle.

Tips til pastasalat med feta og soltørrede tomater:

  • I stedet for orzo pasta kan der bruges små supperhorn eller pastaskruer.
  • Tilsæt eventuelt flere grøntsager for eksempel edamamebønner, peberfrugt eller avocado.
  • Jeg har brugt feta i opskriften, men der kan også bruges revet ost eller ostetern.
Pastasalat

Pastasalat med feta og soltørrede tomater

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 100 g små ukogte pastaer - fx orzo
  • 1 rødløg
  • 250 g små tomater i flere farver
  • 0,5 agurk
  • 50 g soltørrede tomater
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 90 g feta

Sådan gør du

  • Kog pastaerne efter anvisningen på posen og lad dem dryppe af i en sigte og køle af.
    Hak rødløget. Skyl og skær tomaterne og agurken og skær agurken ud i små både og tomaterne i halve.
    Bland de kolde pastaer og grøntsagene sammen i en skål.
    Skær de soltørrede tomater over i små stykker og vend dem i salaten.
    Hæld olivenolie og over salaten og drys med salt og peber inden det hele vendes rundt.
    Pynt med feta og så er salaten klar til servering.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar