
Lækker pastasalat med bacon. En pasta salat som både kan bruges som hovedret som tilbehør eller som frokost. Der bliver en ret stort portion ud af opskriften, men den kan godt holde sig til dagen, efter hvis der er rester tilbage.
Jeg har brugt søde og lidt store cherrytomater til min pastasalat med bacon. Jeg kan ikke lige huske, hvad det er de hedder. Men det er de små tomater med en meget mørk rød farve, som har en lidt aflang facon. Det er så skønt, når tomaterne smager af noget, og det gør de heldigvis på denne tid af året.
Cheddarosten som jeg har brugt er et helt stykke mild cheddar, som jeg har revet på et rivejern. Hvis du ikke er så begejstret for cheddarost kan revet mozzarella, parmesan eller feta også bruges.
Dressingen med cremefraiche og mayonnaise er tilsat hvidløgspulver og urtesalt med tomat-oregano smag. Det er en urtesalt fra Landmad. Det var ikke en, som vi havde prøvet før, men den var ret god og gav masser af smag til dressingen.
Flere gode opskrifter på hjemmelavet pastasalat:
Pastasalat med spinat og ristede hasselnødder
Cremetpastasalat med broccoli
Pastasalat


Pastasalat med bacon
Ingredienser
- 250 g rå pasta
- 500 g bacon i tern
- 100 g små tomater
- 150 g cheddar
- 2 små hjertesalat
Dressing:
- 170 g creme fraiche 18%
- 15 g mayonnaise (jeg har bugt Hellmanns)
- ⅓ tsk. hvidløgspulver
- Urtesalt (jeg har brugt urtesalt tomat-oregano fra Landmad)
Sådan gør du
- Kog pastaerne efter anvisningen på posen og lad dem dryppe af i en sigte.Steg baconen på en pande til de er sprøde og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Skyl og skær tomaterne over i halve eller mindre stykker. Riv cheddarosten på et rivejern og hæld osten ned i en skål sammen med tomaterne.Skyl salaten og skær den ud i små stykker/strimler. Kom derefter salaten ned i skålen. Når baconen og pastaen er kølet af hældes det også i skålen. Rør dressingen sammen og hæld den ud over salaten og vend det rundt.
Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram ♥
Ingen kommentarer