Pastaret med oksekød og tomatsovs
Aftensmad

Pastaret med oksekød og tomatsovs

Pastaret med oksekød og tomatsovs

Pastaret med oksekød – en nem og god hverdagsret for hele familien.

De af jer som følger med her på bloggen ved nok at jeg tit laver pastaretter. Det er så let at variere og nemt på de dage, hvor madlavning gerne må gå hurtigt.
Denne pastaret med oksekød og tomatsovs er bestemt også en af de nemme. Der er brugt hakket oksekød, og så er retten smagt til med hvidløspulver, bouillon, salt og peber.

Jeg har brugt pasta-muslinger, men der kan også bruges penne, skruer eller de lange spaghetti. For at give sovsen lidt ekstra har jeg tilsat piskefløde. Det giver tomatsovsen en god konsistens og ikke mindst smag. Det er ikke altid, at jeg tilsætter fløde i pastaretter, men hvis man gerne vil lave en ekstra god tomatsovs, så skal der altså fløde i, synes jeg.

Til min opskrift på pastaret med oksekød og tomatsovs kan du for eksempel servere en salat til eller gnaver-grønt. Vi fik grøntsagsstænger ved siden af, og så toppede vi retten med en masse friske ærteskud. Vi har næsten altid krydderurter i vindueskarmen, ligesom vi tit køber spirer, ærteskud, karse og så videre. Det er så dejligt at have lidt nemt og hurtigt pynt til maden.

Jeg har rigtig mange andre opskrifter af pastaretter på bloggen. Både nemme og hurtige pastaretter men også de mere tidskrævende som nok mest egner sig til weekenden.
Prøv også denne lidt anderledes pastaret med mørbrad og chorizo. Den er cremet og lækker og fuld af smag.
Hvis du gerne vil lave en pasta med mange grøntsager kan jeg anbefale denne pastaret med oksekød og grøntsager. Der er brugt halvt kød og halv grønt, og der er nok mad til cirka 8 personer. Vi plejer at spise den over to dage eller komme halvdelen af retten i fryseren til en anden dag.

Pastaret med oksekød
Pasta med fløde

Pastaret med oksekød og tomatsovs

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 500 g pasta (fx. skruer, muslinger eller penne)
  • 1000 g hakket oksekød
  • Smør eller olie til at stege i
  • 0,5 tsk. hvidløgspulver
  • Salt og peber
  • 1 terning oksebouillon
  • 2 dl vand
  • 4 dl passata (purerede italienske tomater på flaske)
  • 2 dl piskefløde

Sådan gør du

  • Kog pastaerne efter anvisningen på posen og lad dem dryppe af i en sigte.
    Brun kødet i smør eller olie i en gryde eller sauterpande.
    Tilsæt hvidløgspulver, salt og peber. Kom vand og bouillon i gryden og lad retten simre et par minutter. Hæld tomaterne i og derefter fløden.
    Lad retten simre igen og smag den eventuelt til med mere salt og peber.
    Vend pastaerne rundt i kødet og sovsen inden retten serveres.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg meget gerne med på min Facebook og Instagram profil også. 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar