Pastaret med oksekød og grøntsager
Aftensmad

Pastaret med oksekød og grøntsager

Pastaret med oksekød og grøntsager

Pasta med oksekød og grove grøntsager – en nem pastaret. 

Jeg har lavet et væld af pastaretter og her er endnu en god en samlingen – pastaret med oksekød og grøntsager. I denne her pastaret har jeg tilsat gulerødder og aubergine. Begge dele er blevet revet meget fint, da jeg ellers ved, at Malte ikke vil spise det. Det er også derfor, at vi oftest får grøntsagerne ved siden af, da han ikke er glad for, at det bliver blandet for meget. Gulerødder spiser han (og vi ofte), men aubergine er ikke en grøntsag vi får tit. Jeg vil nok nærmere beskrive det som næsten aldrig. Jeg synes, det er en lidt kedelig grøntsag, og jeg er ikke så begejstret for konsistensen af den. Men nu havde vi en aubergine og en del gulerødder, som vi havde fået i en grøntsagsskasse, så de skulle bruges.

Jeg har brugt en minihakker til at rive grøntsagerne ganske fint. Du kan også bruge den fine side af et almindelig rivejern, hvis ikke du har et elektrisk rivejern. Grøntsagerne er revet så fint, at man ikke kunne se dem blandet i kødet. Jeg var alligevel lidt spændt på, om Malte ville sige noget. Men ved I hvad, det gjorde han ikke, så jeg må til at lave flere retter, hvor grøntsagerne rives fint. I alt fald de mere grove grøntsager – for grøntsager som tomat, peberfrugt, salat og agurk kan vi jo stadig spise ved siden af.

Jeg har brugt tomatpassata i stedet for tomatpuré eller hakkede tomater. Tomatpassata er purerede italienske tomater, og de giver en rigtig god smag og konsistens til tomatsovsen. Den bliver meget mere blød og naturlig i smagen, synes jeg.

Forslag til andre grove grøntsager som kan bruges i retten:

  • Løg
  • Champignon
  • Squash
  • Bladselleri
  • Broccoli
  • Blomkål
  • Hvidkål
  • Rodfrugter

Se flere lækre opskrifter på retter med pasta her:
Pastaretter

Pastaret med oksekød og grøntsager - opskrift
Pastaret med oksekød

Pastaret med oksekød og grøntsager

Antal 8 personer

Ingredienser

  • 500 g ukogt pasta (fx. pastamuslinger)
  • Smør til at stege i
  • 1000 g hakket oksekød
  • 1 fed hvidløg
  • 4 store gulerødder
  • 275 g aubergine 
  • 300 ml tomatpassata 
  • 1 terning oksebouillon
  • 250 ml piskefløde
  • 2 dl vand
  • Salt
  • Peberblanding eller sort peber

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisningen på posen og lad dem dryppe af i en sigte.
    Kom smør ned i en gryde og brun kødet i gryden. Tilsæt presset hvidløg og vend det rundt.
    Sæt komfuret på lav varme imens grøntsagerne gøres klar. Skræl gulerødderne og skær enderne af på gulerødderne og auberginen. Riv grøntsagerne meget fint på et rivejern eller i en minihakker. Kom grøntsagerne ned i gryden og vend det godt rundt med kødet.

    Tilsæt tomatpassataen, oksebouillon og piskefløden og rør igen. Kom vandet i lidt af gangen til du synes at det har en passende konsistens. Smag retten til med salt og peberblanding og hæld derefter de kogte pastaer ned i gryden og vend det hele godt sammen.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar